marți, septembrie 18, 2007

puterea de a nu lua in seama

Puterea de nu lua in seama



De foarte multe ori sunt uimit de cele ce vad.Si mai cuseama de dezimvoltura cu care ne sunt prezentate evenimente in functie de dorinta unuia sau a unora de a ne manipula.
Daca in urma cu cateva luni Omar Haisam era teroristul numarul unu intr-un numar de eroism al presedintelui Basescu, acum nimeni nu mai spune nimic despre acest subiect.Mai mult in presa de ieri citesc cum sotia si cei 7 (sapte) copii ai sai,parasesc tara in drum spre Siria. Nimeni nu are comentarii despre asta.Ni se prezinta o stire seaca fara nici un fel de analiza.Comentatorii politici,militari sau de ocazie sunt plecati in concediu.Televiziunile sunt preocupate de declaratiile ciobanului Becali.Autoritatile vamale,serviciile,nimeni nu gaseste nimic in neregula in acest fapt care dupa cum ne este prezentat pare a fi unul firesc.
Poate ar fi cazul sa amintesc faptul ca individul Omar Haisam este cel care a evadat din inchisoare fiind acuzat pentru fapte de terorism.Poate ar fi cazul sa amintesc declaratiile presedintelui la acea vreme.Sau tot circul cu ziaristi rapiti in Irak.Poate ar fi cazul sa va amintesc cum serviciile ne-au prezentat spre uimirea generala teroristul in slapi.Acel tanar care mergea cu o rabla de masina plina cu trei butelii de aragaz.Poate ar fi cazul sa amintesc cum seviciile au avut actiunea aceea spectaculoasa de arestare a unui tanar coborand pe sfori de pe bloc in apartamentul acestuia,pentru ca isi cobora un film de pe net.Mi-e foarte greu sa inteleg.Chiar atat de greu este sa fie prins individul Haisam? Sa fie bugetul Romaniei atat de mic incat sa nu ne permitem sa trimitem pe cineva sa asiste la intalnirea teroristului Haisam cu sotia sa? Daca nu il aresteaza nimeni macar televiziunea publica sa o trimita pe Andrea Marin Banica, sa ne fie prezentata intalnirea,asa ca la ,,Surprize surprize”.
Cat de mare sa fie conspiratia daca nici partide politice,nici presa,nici autoritatea civila,nici forurile Europene,nimeni,dar absolut nimeni nu se sesizeaza in aceste privinte? Cine este statul asta si ce ne garanteza el? Puterea marinarului Basescu sa fie atat de mare incat tot aranjamentul sau sa ramana neobservat? Sau Omar Haisam sa fie atat de puternic incat sa poata manipula state,presa si autoritati? Nu ne spune nimeni firmele lui Haisam de cine sunt administrate in continuare? Si profitul unde merge? Si cand directorul trebuie sa ia o horarare importanta pe cine suna? Sau sa fie valabil bancu acela ca in Romania te gaseste mai repede nevasta decat autoritatile?
pepimustateanu@yaho.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu