marți, septembrie 18, 2007

PSD-ist de ziua a 5-a

PSD-ist de ziua a 5-a


Vesti bune.A inceput sa se umple sediul PSD.In urma cu cateva luni ne intalneam cativa intr-un birou si evaluam pierderile.Si X s-a lepadat de PSD, si Y,si am ramas doar noi cativa.
Vineri insa am simtit un oarecare sentiment de bucurie.Nu am avut unde sa-mi parchez masina in fata sediului,iar inauntru aglomeratie mare.Ma bucuram chiar sa revad cativa colegi pe care aproapem ii uitasem.Si ei se bucurau si se imbratisau intre ei incantati de revederea in sediul partidului, la care cu putin timp in urma nu sperau sa fie nevoiti sa mai ajunga.
Acestia sunt insa ultimii la care voi face referire.Din afara, poate toti membrii de partid par la fel, dar nu sunt.
Cei mai simpatici sunt PSd-isti de ziua a cincea.Le spun asa, pentru ca in a cincea zi a saptamanii presedintele Badalau este prezent, indiferent de treaba pe care o are la sediul partidului.Ca un facut in ziua aceea salile si holurile si curtea partidului devin neincapatoare.Toti PSD-isti care pana atunci nu au fost vizibili, nici cu prezenta si nici cu activitatea politica, sunt cei mai vocali,cei mai sfatuitori si mai lingusitori la adresa presedintelui.
Urmatoarea categorie sunt activisti-pisica.Acestia,ca si pisica, au sapte suflete.Ei de fiecare data ne declara ca sunt cu sufletul alaturi de noi, dar au fost constransi sa aiba alta optiune.Le spun pisica pentru ca ei au mai multe suflete.Pentru fiecare partid cate unul.Sunt cei care raman agatati de functii cu orice pret, vanzand fiecare suflet satanei fara nici o ezitare, indiferent de forma sub care i se arata.
O categorie mai curioasa la prima vedere o constituie cea a PSD-istilor prin corespondenta.Ei sunt cei care il suna de doua ori pe zi pe presedintele partidului sau, daca nu au culoar asa sus, pe seful lor direct.Mai pun o vorba,mai baga o stramba, mai afla o informatie.Cu un telelefon pe zi sau hai macar unul la doua trei zile, e mai socialist ca Marx si mai la curent decat purtatorul de cuvant cu noutatile din partid.
Ar mai fi PSD-isti de ciolan.Acestia se impart in doua categorii.Ori rod un ciolan care era destinat unui PSD-ist si atunci se declara si el de-al nostru, doar ca sa nu faca prostimea galagie.Ori,de fiecare data cand urmeaza sa se discute portionarea unei prajiturele cat de mici, sunt prezenti si ei la negocieri cu pareri si pozitii cat se poate de pertinenete.Daca le iese, bine, daca nu....mai incercam si data viitoare.
Nu intamplator las catre sfarsit categoria acivistilor-strategi.Sunt prezenti in toate partidele.Acestia ar fi, de ar putea, prezenti in toate zilele, dar in special in ziua a cincea.Au si suflete- pisica pe care se jura stramb, pe fiecare dintre ele,sunt si pe telefoane ,si interesati de ospat.Acestia sunt cei care influeteaza decizii, care spun ca lui Mustateanu altcineva ii scrie articolul, sefule,si ca X nu e bun de nimic,ca Ynu face nici doi bani, ca stiu eu.Si care incearca sa se transforme intr-un ecran- bariera intre sef si ceilalti membri.-Ce vrei, ma, ca ii spun eu lu’ sefu? Sau –Da, Sefu, spune ca ma ocup eu!
Sigur ca ma veti intreba in care gasca ma vad eu!Pentru ca sunt de-ai mei i-am lasat chiar ultimii.PSD-istul catar.Este cel care trage si sufera pentru partid.Nu pleca nicaieri pentru ca si-a facut atatia dusmani in numele PSD, incat nu il mai primeste nimeni. Nu-l suna pe sef pentru ca stie ce are de facut. Nu epateza cu munca sa pentru ca nu i se mai pare nou ceea ce face.Are un singur suflet si ala suferind.E catar pentru ca, in ciuda faptului ca niciodata nu ajung la el nici frimiturile, se incapataneaza sa traga pentru PSD. Pentru care PSD? Pentru cel cu structura de mai sus!
Daca am uitat ceva imi scrieti voi pe adresa pepimustateanu@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu