marți, septembrie 25, 2007

Perdea de fum

Orice observator al politicii aliantei de la Basescu,si pana la ultimul primar de comuna poate observa reteta simpla pe care o aplica si care inca da randament.Este mentionata in orice manual de politica si se foloseste si in strategiile militare undeva la nivel de caporal.Se numeste perdea de fum.
Creste pretul la carburant? Mai chemam unul pe la DNA si gata perdeaua de fum.Se mareste pretul la gaze? Mai tragem o perdea de fum cu scandal in PNL sau oriunde altundeva si gataaaaaaa!Scade nivelul de trai iar sindicatele sunt pe punctul de a iesi in strada? Nici o problema,mai gasim un turnator la securitate sau care a facut politie politica si il judecam la televizor pina cand ne trece foamea, iar sindicatele isi pierd rabdarea sau, si daca ies in strada, nu se oboseste nimeni sa-i ia in seama si sa-i dea pe post in schimbul unei frumuseti de turnator.
Ca sa lamurim un pic situatia, Nea Lucica este prietenul meu.Nu cine va ginditi voi, alt Nea Lucica.Pescar inrait, nu pierde nici un moment in care bate pestele in balta, iar el sa nu fie prezent.Cu toate autorizatiile lui de pescuit,tot timpul graniceri il alungau de pe malul Dunarii sub diferite pretexte. Asta pina cand Nea Lucica a aflat ca si graniceri au propriul sistem de informatii cu turnatori si tot personalul aferent.Odata ce a semnat angajamentul,din alungat,Nea Lucica s-a trasformat in supraveghetor al celor ce cu cateva zile in urma il priveau de sus. Simplu si eficient. Daca Nea Lucica isi iubeste tara sau isi uraste semenii,daca este demn de blamare sau de lauda, va rog sa judecati.Toate textele Muscai sau ale tuturor celorlati care incearca sa mai traga o perdea de fum peste propriul fum in care se afla fara sa-si dea seama, sunt doar texte ieftine.Si o fac fara sa-si dea seama ca propria drama este de fapt reala perdea de fum care acopera adevarata drama.Drama intregii romanii.
Si ca vorbeam de ,,Nea Lucica”, de data asta de celalalt Nea Lucica,domn Primar,corect ar fi fost sa iasa post si sa spuna cum rezolva problema caldurii in municipiu si in special in scoli, gradinite si spital, pentru ,,Giurgiuveni mei” Insa eu ce vad?O perdea de fum.Ca PSD a fluierat in biserica,ca Maroiu e inca tanar si poate, sau ca.......apropos cel mai tare e aia cu premiile BIP. Pai cum sa nu intri in Guiness Book cand primesti premiul BIP fara se faci ceva eficient.Nici nu ma gandesc ce se intampla daca si facea ceva, cred ca ne trezeam cu un Nobel , Oscar sau poate un Pulitzer.
Si intorcandu-ma la trista realitate,e dureros sa stai cu frig in casa ametit de o perde de fum.Si de data asta ma refer la un fum gros de carbune de CET care ne ia si aerul de care ne mai bucuram,asta pentru ca reteaua de gaze cica ajunge in Giurgiu parca la anul sau parca...... la multi ani.
pepimustateanu @yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu