marți, septembrie 25, 2007

,,Mai bine-l votati pe Bombo/Chit ca plecau aia-n Congo.Asa cum ati votat voi/A venit Congo la noi”!

Firma „Trei Cocoºi" a cumpãrat cu nici 100.000 de euro de la municipalitate, în Parcul Herãstrãu, un teren cu active care azi valoreazã peste 4 milioane de euro. Rolul lui Traian Bãsescu, primarul general de atunci, a fost sã blocheze cererea de retrocedare a moºtenitorilor legali pânã la perfectarea tranzacþiei.
Ambasadorul Germaniei la Bucureºti, Roland Lohkamp, a declarat, sâmbãtã, în cadrul unei conferinþe, cã faptele de corupþie la nivel înalt sunt vãzute în România ca "delicte cavalereºti", remarcând cã situaþia din acest domeniu s-a schimbat "foarte puþin".
Mircea Bãsescu, fratele preºedintelui Traian Bãsescu, ºi Bogdan Buzãianu, fostul patron al Energy Holding, sunt buni prieteni. Fratele lui Bãsescu a devenit un intermediar de energie, adicã unul dintre "bãieþii deºtepþi", cum i-a denumit chiar ºeful statului. Plusfood Constanþa, deþinutã de oameni de afaceri olandezi ºi administratã de Mircea Bãsescu, este unul dintre cei mai mari producãtori de carne de pui din zona liberã Constanþa.
In timp ce televiziunea acumula datorii, oamenii apropiati lui Tudor Giurgiu au devenit preferati ai sortii cand era vorba despre impartit banii institutiei.
Autoritatea Navala Romana a incredintat, fara licitatie, efectuarea inspectiilor la navele care opereaza in porturile romanesti, desi are un departament destinat pentru acelasi lucru.
Încercarea liderului PNL Gorj, Ilie Morega, de a aduna mai mulþi bani pentru partid s-a transformat în dosar penal.
Baronul de Giurgiu sfideaza din nou Uniunea Europeana. La doua luni dupa "Scandalul taxei de tranzit" din Vama Giurgiu, primarul Lucian Iliescu recidiveaza. De aceasta data, edilul a impus un nou bir la intrarea in Zona Libera a orasului. Noua taxa de tranzit a intrat in vigoare ieri, chiar daca, in ianuarie, primarul Iliescu se lauda ca modernizeaza soseaua de centura - drum pe care autovehiculele pot ajunge in Zona Libera fara sa mai tranziteze centrul orasului
,,Valiza de bani“ cu care ALRO s-ar fi dus la Ministerul Economiei inseamna plati informale pentru ca firma sa aiba acces la energie. ALRO avea asigurata 75% din electricitate pe termen lung si, din ce a spus Basescu, se intelege ca ar fi fost dispusa sa ofere spaga pentru a-si contracta diferenta de 25%, evident, la preturi acceptabile.
Nimic din cele de mai sus nu sunt spuse de mine.Sunt simple decupaje de presa din tara in care traim.Tara in care Alianta este inca in topul preferintelor in unele sondaje in care eu nu pot sa cred.
Sunt curios oare unde este justitia in acest tablou.Chiar nimeni nu vrea sa ia masuri la aceste abuzuri evidente si foarte bine detaliate de presa?Sau poate oficialii din justitie avand program scurt nu pot vedea stirile de seara si astfel se autosesizeza doar la cele ce vad la jurnalul de la ora cinci?
Totusi din cand in cand il mai vedem pe la parchet pe Adrian Nastase singurul pe care justitia il poate ancheta dar nu il poate gasi vinovat.
La toate astea singura idee pe care o mai pot spune este ca ,,Mai bine-l votati pe Bombo/Chit ca plecau aia-n Congo.Asa cum ati votat voi/A venit Congo la noi”!
pepimustateanu@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu