miercuri, octombrie 31, 2007

Magie cu farfurii

Procedura:Se ia o fotografie de pe vremea lui Pazvante Chiorul, (cei documentati vor afla cu uimire ca acest Pazvante chiar a existat), si pe baza acesteia, se distruge tot centrul orasului. Se inlatura asfaltul modern, si se inlocuieste cu piatra cubica.Se adauga niste copaci gata mari, astfel incat, foarte multi oameni, se intorc precum vitelul la poarta noua, findca nu mai recunosteau orasul.(a nu nu se intelege ca ar fi mai frumos).Se aplica doua trei bancute si gataaaaa.Ia uite ce oras frumos v-am facut! Mai merit un vot!
Bine,daca esti carcotas , mai putem aplica cateva sensuri giratorii pline de pansele,mai asfaltam un drum pe la marginea orasului,si….deja esti obraznic daca mai vrei ceva!
Privesc trist amuzat ,cum o persoana se joaca de-a gradinarul pe banii nostrii,in curtea noastra,iar pentru asta ar trebui sa cadem impresionati pe spate.
Ce ma satisface insa este culoare cosurilor de gunoi.Portocaliu intradevar este o culoare potrivita pentru cosurile de gunoi.Ar trebui dat un decret, prin care sa cerem ca toate cosurile, din toata lumea, sa fie portocalii.Si toti cei care candideaza sub aceasta culoare, sa se identifice cu obiectul concav,simbol al ecologismului domestic.
De foarte multe ori oameni veniti de afara, reusesc sa vada mai bine decat noi ,dezastrul in care ne aflam.Nu in putine ocazii, am auzit parerea ca orasul acesta, ar avea un mare potential economic,in cazul in care ar fi si vointa politica in acest sens.Poate si dumneavoastra va intrebati, cum de miliardarii din capitala ,nu au unde sa-si acosteze iaht-urile in portul Giurgiu.Sau de ce nu exista o zona de agrement pe malul Dunarii, in conditiile in care multi si-ar dori sa aiba o asa binecuvantare turistica.
De ce, in conditiile in care Bucurestiul nu mai are forta de munca,investitiile nu se indreapta spre Giurgiu,unde avem infrastructura completa?
De ce somajul este cel mai ridicat, comparat cu celelalte orase din jurul Bucurestiului?
De ce din centrul orasului pleaca mai des un autobuz catre Bucuresti decat catre vre-un cartier al orasului?
De ce orasul asta asa frumos cum insista unii sa spunem nu atrage nici turisti si nici industrie? La ce bun sa fie frumos?

P.S.Daca nu ai apucat sa cumperi ziarul ma poti gasi la un clic distanta pe http://pepimustateanu.blogspot.com

3 comentarii:

  1. Asta nu ar fi nimic dar se pune problema faptului ca in acest oras frumos dealtfel, somajul a atins cote alarmante iar primarele iliescu refuza creerea de noi locuri de munca prin blocarea investitiilor unor concerne mari care incearca sa faca ceva si pentru orasul acesta.
    Concernul "voestalpine", am scris special cu litera mica pentru ca asa se scrie, au achizitionat peste 4 ha de teren lnaga fosta Fabrica de Zahar in speranta ca va construi acolo un obiectiv industrial de prelucrare a tablei de otel in profile speciale. Asta ar fi adus aproape 500 de locuri de munca pentru giurgiuveni dar interesele celui mai sus mentionat de a arunca tot ce este industrial in nordul orasului, unde detine sute de ha de teren, a dus la impiedicarea acestui proiect. Iarasi un caz tipic de cotzcarie iliesciana. Si ne mai miram de transformarea centrului in ceva care seamana a kitch de la o poatsa si asta numai pentru bunastarea pnl-istilor de "zeama", investitori ad-hoc pe seama banilor si nervilor cetatenilor. Nu sunt parte componenta a niciunui partid, si sincer ii desfid pe toti dar deja astia au intrecut masura. Ca e un Spoiala sau un Gadea Fane ori un Bealcu si lista poate continua la nesfarsit, care trebuie sa pape la masa imbelsugata a domnului primarele, noi si numai noi, contribuabilii platim nota de plata umflata peste masura. Jenant asi spune eu dar adevarat, dureros de adevarat. In fine, sa punem ca mai trebuie si dovezi numai ca ele cand apar sunt cumparate pe bani multi si santaj politic. Sa-i dau dracului de hotzi doar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, nu-i asa. So, stimabile, continua sa scrii si am sa mai comentez si eu cate ceva poate pana la urma se mai schimba din ideile votantilor si schimbam si noi ceva pe aici prin urbea asta jecmanita de clanul iliescian, mama, tata si doua beizadele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum presupun ca bine stiti deja... orasul giurgiu nu apartine tarii, nu apartine giurgiuvenilor si nici uramsilor urmasilor lor, ci, orasul Giurgiu, apartine uramsilor urmasilor jmecherilor din..."perimetru"; asta pana cand nu se pune mana de la mana si se ia atitudine pentru aplicarea solutiilor mult prea evidente, ale problemelor mult prea persistente! VIZITATI: www.giurgiuro.blogspot.com
    va invit la o discutie, poate de aici porneste drumul catre verticalitate!

    RăspundețiȘtergere