joi, octombrie 18, 2007

Inarmeaza-te cu un pix!

Inarmeaza-te cu un pix!

Sediul P.S.D. este de multe ori locul unde oameni suferinzi vin sa-si verse oful.Multe persoane nedreptatite vin sa ceara un sfat, sau o mana de ajutor in sediul partidului care, de cele mai multe ori a fost aproape de oameni.Ii ascult cu rabdare si de foarte multe ori au dreptate. Sunt nervosi si vorbesc tare,dau din maini, sunt agitati, iar privirea lor exprima cel mai bine starea de nemultumire pe care o au.Unii au introduceri in care isi exprima regretul ca P.S.D.-ul nu mai guverneaza tara,iar apoi trec la subiect.Altii imi povestesc in introducere ca mi-au citit articolele si ca ma admira pentru asta.Toti au probleme.
Cand mergem pe strada si privim zecile de masini scumpe,floricelele si bancutele,cu care ni se ia fata, nu reusim sa vedem suferinta unora care ajung sa devina invizibili.Se strecoara printre oameni ca niste fantome carand zecile de probleme si valul de suferinta din suflet,ascunzandu-se de oameni pentru ca oamenii sunt cei care i-au adus in acea stare de cele mai multe ori.
Pe foarte multi dintre ei i-am ajutat, iar acum imi multumesc.Iar ajutorul a constat intr-un sfat pe care il fac acum public si as dori sa il stie toata lumea.
Inarmeaza-te cu un pix! Vorba zboara, iar scrisul ramane. Nu lasa functionarul gretos sa iti raspunda cu :,,nu se poate”. Nu te certa cu el! Risti sa te enervezi,si sa iti complici si mai rau situatia.Exprima-te in scris! Functionarul care se crede Dumnezeu,de fapt este un muritor de rand ca si noi.Iar el are niste sefi,sau niste servicii care se ocupa de controlul activitatii lui.Iar o cerere fara raspuns este o activitate neindeplinita si sanctionabila pentru individul care te priveste de sus cand ii deschizi timid usa biroului.
De foarte multe ori raspunsul primit in scris ,a fost altul decat cel initial ,oferit verbal.Uneori o reclamatie facuta in scris, a facut ca biroul nervosului sa fie ocupat de o alta persoana , mai draguta si mai serviabila.
Multe nedreptati au fost rezolvate dupa ce oamenii s-au adresat in scris.Nici cafeaua, nici ciocolata si nici pliculetul nu rezolva ceea ce ce poate rezolva o adresa scrisa. Totodata epistola prin care iti ceri dreptatea cuvenita poate fi si arma noastra cea mai la indemana impotriva mult trambitatei coruptii. Astfel, spaga, mica atentie sau oricum am denumi “institutia mitei” nu ar mai reprezenta unica solutie. Asta in cazul in care vreti sa va rezolvati problemele intr-un mod legal.In celelalte situatii nu sunt in masura sa consiliez.
Verificati asta si scrieti-mi daca gresesc. Adresa mea este
pepimustateanu@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu