miercuri, martie 17, 2010

V-am spus eu ca POT ?


Curtea de apel Bucuresti a raspuns cererii mele de suspendare a deciziei date de Inspectia Muncii in data de 13.10.2009 numarul 269, prin care imi inceta contractul de management in baza O.G. 105/2009. Citez din rezolutia data pe site-ul: portal.just.ro/.... Solutionare dosar nr…Curtea de apel, suspendă executarea Deciziei nr.269/13.1+.2009 până la pronunţarea instanţei de fond... Cu recurs.
Sigur ca este doar o batalie castigata dintr-un razboi care se anunta a fi foarte lung. Dar este o victorie care demonstreaza ca justitia exista si ca isi face treaba. Povestea completa in primul comentariu de mai jos.

11 comentarii:

  1. Cu toate ca eram in concediu medical, Inspectorul General de Stat de atunci, Constantin Miclau P.D.-L., emite decizia de suspendare numarul 269/13.10.2009 prin care imi inceteaza contractul de management fara preaviz, fara sa tina cont de medical, in baza O.G.105/2009, ordonanta pe care ulterior Curtea Constitutionala avea sa o declare neconstitutionala.
    Casa de Sanatate imediat imi aduce la cunostinta prin adresa numarul 20975/26 XI 2009 ca nici concediul medical nu imi va mai fi platit deoarece contractul meu de management a fost incheiat(fapt fara precedent).
    In mod normal cand un individ este supus unui abuz de acest fel se adreseaza.....Inspectiei muncii ! Or pe mine tocmai Inspectia muncii ma supusese unui abuz.
    Dincolo de orice lege, P.S.D.-ul iesise de la guvernare atunci si isi asumase ca oamenii sai sa isi piarda slujbele. Si eu luasem locul cuiva cand am auns acolo. Numai ca eu imainte de a veni aici imi dadusem demisia de la vechiul loc de munca, iar acum ramaneam descoperit in conditiile in care orice post era blocat pentru angajare de ordonanta Boc. In plus la momentul in care noi am castigat concursul pentru ocuparea postului de manager, vechiului director i s-a oferit un loc in sistem. Asadar situatiile difereau foarte mult. Mai mult de atat, modalitatea sfidatoare prin care Inspectia Muncii a ignorat orice lege, orice demnitate umana, m-a contrariat. De aceea am actionat decizia in instanta in ciuda sfaturilor prin care unul, ba chiar doi avocati cunoscuti ca specialisti din Giurgiu ma sfatuiau sa renunt pentru ca nu am nici o sansa de castig. De aceea, fara sa am consilier juridic, numai cu datele ce pot fi gasite pe internet, am luptat in instanta si... in prima faza am primit castig de cauza.
    Sigur ca este doar o batalie castigata dintr-un razboi care se anunta a fi foarte lung. Dar este o victorie care demonstreaza ca justia exista si ca isi face treaba. Acum astept certificatul de grefa care ma repune pe postul de unde am fost demis abuziv. Nu am luat o decizie inca si nu stiu daca ma voi duce sa solicit reincadrarea mea. As prefera sa mai astept pana cand se va incheia si procesul care da o solutie definitiva si irevocabila pe fondul problemei. Ma mai gandesc inca.
    Pe masura ce vor aparea date ce vor confirma o noua evolutie, va voi tine la curent.
    Pepi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare! Pe ei,ei,pe ei,pe mama lor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e mocirla numita politica in care te zbati pentru a ajunge tocmai sus, asta e lumea in care preferi sa te invarti crezand ca generatia tanara va schimba ceva. Stiai ce se va intampla daca psd-ii ies de la guvernare si totusi ai acceptat postul de director. Asta e viata si deci...nu poti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pepi, bagam o stire pe national, maine?:))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Catalina... telefonul meu este deschis permanent.Despre asta sau despre orice altceva iti voi raspunde de fiecare data. Succes cu romanul(de pe blogul tau)... a inceput sa ma prinda.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nicole, stii tu vreo biserica pe lumea asta care a gasit alternativa la guvernare? Stii tu vreun sfant care a impus o noua politica in vreun stat sau oras ? Mocirla sau nu politica este terenul unde se tin confruntarile. Daca vrei sa fii campion trebuie sa intri in ring, oricum il vei denumi tu. Iar eu voi continua lupta. Si atata timp cat lupt inseamna ca POT!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pepi, n-am glumit cu o stire pe subiectul asta, ramane doar sa decizi tu sa soliciti reincadrarea, dar vreau sa asteptam si decizia irevocabila. Ne auzim.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicolee...!
    ....... "mocirla-politica" ?
    ERONAT !
    Ca sa-ti dai cu parerea, obiectiva de Politica trebuie sa te intereseze(sa cunosti/iubesti)Clasa Sociala, cei care o populeaza. Atunci cand o cunosti, deci stii despre ce e vorba, numai atunci poti spune ca aia e alba, aia e neagra.
    Adica o "patura" a alba si o alta e neagra, vezi doamne aia "neagra" e in mocirla.
    De aici sa intelege(simplist) ca mocirla e f.placuta, aducatoare de privilegii, beneficii FAMILIALE. Ee.. ce spui.
    Mateut Caragiale

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru prima etapa! lucrez la un inspectorat teritorial de munca si am o colega care a fost disponibilizata, desi se afla in concediu medical de o luna si ceva si, mai mult decat atat, e si unic intretinator de familie. Cine controleaza legalitatea raporturilor de munca? Trist!

    RăspundețiȘtergere