duminică, aprilie 18, 2010

Problema P.S.D. Giurgiu.


Poate ca m-am hotarat cam tarziu sa tratez problema P.S.D. Giurgiu. Poate ca nu ar fi trebuit sa las barfele si discutiile colaterarale sa creeze o parere asupra a ceea ce se intampla in filiala Giurgiu a P.S.D.
Cu toate astea trebuie sa recunosc faptul ca in P.S.D. Giurgiu apele sunt suficient de tulburi. S-au creat de-a lungul timpului rani greu de neglijat intre oamenii care generic se numesc colegi. Privit din interior consider ca o mediere este destul de greu de realizat. Insa nu imposibil. In primul rand trebuie redat spiritul de echipa. Asta e cel mai greu. In PSD Giurgiu nu mai exista de mult ideea de echipa. Eu impreuna cu colegii de la tineret am creat o mica enclava insa foarte fragila, in care speram ca partidul va redeveni o echipa si ca razboaiele deschise sunt numai mici tachinari. Insa nu este asa.
Marian Maroiu a reusit sa izoleze echipa de la municipiu de restul partidului incat unii colegi se privesc ca si adversari cu cei de la conducerea judeteana.
Primarii P.S.D. in mare au toata aprecierea mea. Sunt niste eroi, daca ne gandim ca au rezistat tentatiei de a migra catre partidele care le-au facut oferte tentante. Asta privit si prin prisma dezechilibrului de la judet care ii poate afecta suficient in cazul in care nu se gaseste o solutie viabila.
Mai sunt printe ei si cate o exeptie, doua care joaca la toate capetele, cu toate partidele, ca orice roman impartial, ca sa se stie acoperit indiferent de evolutia politica de la nivel national. Si asta ne face rau.
In plus isi doresc mai mult decat partidul poate oferi. Iar asta creeaza tensiuni inutile.
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Tudorel Tone este singurul care mai beneficiaza de o functie administrativa de pe urma activitatii politice. De la el asteptarile sunt mai mari decat realizarile, iar asta creeaza frustrari. In plus se afla si in pozitia de coleg cu adversarii nostri din P.N.L. Iar asta ii cauzeaza suficient la imagine, incat sa aiba un start greu in cursa pe care si-o doreste spre sefia filialei Giurgiu a P.S.D.
Nostalgicii incurajeaza o intoarcere la sefia partidului a lui Nicolale Badalau. Nu stiu daca este o solutie.
Pe de alta parte rezultatele bune obtinute la Giurgiu la ultimele alegeri incurajeaza foarte multi sustinatori sa isi doreasca la sefia P.S.D. pe Adrian Popescu, un apropiat al domnului Vanghelie, un tanar ambitios, nascut si crescut in orasul Bolintin.
Va continua...

15 comentarii:

  1. Pepi, tu esti ziarist sau esti Nastasele de la Giurgiu al PSD. Problema ta nu e ca nu stii sa faci politica, ci ca mai mult de patriarh al PSD Giurgiu nu mai ajungi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonime..un Nastase are orice partid din asa-zisu'esicher, cat despre patriarhat asta e prezent oriunde in spatiul asta romanesc si de aici ni se trag multe din nenorociri.
    Si pe care, si tu ori sefii tai habar nu au sa l gestionezi ori chiar sa-l poti re-orienta. Concluzia mea:Te dai mare la apa mica.
    Cat despre psd, orice lucru in tara asta are dreptul la o adoua sansa. Ce-i drept cu minime sanse

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ce vad eu nu prea sti in ce barca sa dai la vasle. Maroiu e impotriva lui Badalau dar tu nu prea vrei nici cu unu nici cu altul. La municipiu e talmes-balmes, la judet e si mai vraiste. Tu unde te pozitionezi? Ca sa fie clar pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea e sa fi TU in continuare.
    Ca si asa daca te pozitioneazi, ca de fapt toti ceilalti, tot nimic nu faci! Macar esti TU.
    Iar viata e frumoasa, mai ales cu informarea asta in masa, la mase.Plimbari,vizionari,degustari..

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicole, de ce trebuie privita viata numai in alb si negru? De ce trebuie sa ma situez in o tabara sau in alta? Si Maroiu si Badalau sunt prietenii mei indiferent de greselile pe care le fac uneori. Nu suntem in evul mediu sa taiem capete. Poate rostul postarilor mele este sa gasim o cale de mediere. Pe frontul politic e nevoie de cat mai multi generali.

    RăspundețiȘtergere
  6. la Giurgiu PSD-ul a ajuns intr-un drum infundat in care caruta este gru de intors, mai ales atunci cand ai niste martoage incapatanate. Pe de alta parte PSD Giurgiu ar dori sa scape de vechea garda dar nu are pe cine pune in loc. Ce propune, subtil, Pepi, nu-i o varianta salvatoare, nici macar de tranzitie. Singura calitate a tanarului respectziv este ca se afla intre preferatii lui Vanghelie. Or a fi garantat de cel ce ESTE, adica a fost, nu-i ofera o bila alba. Vor avea de ales intre Badalau, Maroiu si Tone care reprezinta trecutul si Adrian Popescu (cu mai toti tinerii din PSD) care nu reprezinta nimic. Numai pesedist sa nu fii in zilele astea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi povesti in postarile viitoare, Traian, optiunile. Inca nu s-au inchis casele de pariuri.Poate vom avea si candidati surpriza. Povestea continua...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pepi, as vrea sa te intreb, daca in calitate de sef la organizatia de tineret ai promovat vreun tanar? Sustinut si promovat de tine pentru merite deosebite si activitate in organizatia de tineret ??!!!...In alta ordine de idei, as vrea sa-ti spun un fapt pe care multi il cunosc, Marian Maroiu, a ajutat si promovat ft multi tineri, chiar si pe tine din cate stiu eu. Ideea pe care o lansezi acum pe blog, vis-a vis de "echipa de la municipiu" este total eronata si sti foarte bine lucrul asta, NU Marian Maroiu este cel care a "izolat" echipa de la municipiu, ba chiar unii dintre "liderii" din conducerea organizatiei judete au facut-o, care au o atitudine extrem de ostila fata de cei de la municipiu ....cei care au ramas consecventi si au principii,care lupta de partid inseamna sa te lupti pe "teren" cu adversarii politici si nu cu proprii colegi, pentru care "echipa" inseamna in primul rand colegi si prieteni si nu subalterni sau "lipitori de afise", pentru care respectul si atitudinea demna conteaza mai mult decat a-l discuta de rau pe colegul si prietenul din echipa, pentru care valoarea se masoara in rezultate obtinute si nu in numarul de ore state pe scaun, d-asta sunt "izolati" pentru ca NU vor sa tradeze...si sunt foarte multe argumente pe care o sa ti le spun intr-o zi...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sper ca textul de mai sus sa fie scris de colegul meu Alin Gutu, presedintele organizatiei municipale a T.S.D. Este un punct de vedere pe care il respect si il apreciez. Numai comunistii gandesc la unison. Multumesc pentru comentariu Alin.

    RăspundețiȘtergere
  10. Comentariul meu este urmatorul: Ufffff, cred ca sunt o mare "curva" din moment ce accept aceasta situatie de 10 ani ! Un barbat adevarat, care are coloana vertebrala si o personalitate bine definita, n-ar fi acceptat toate kkt-urile care s-au petrecut de-a lungul anilor intre noi (tineretul psd-ist). Cu siguramta ar fi renuntat, ar fi cedat, s-ar fi detasat...... Sper sa ne intelegem si sa colaboram sincer, fara ranchiuna in alta viata.... In viata asta......m-am convins. Oricum, te felicit pentru schimbarea in bine de care ai dat dovada. Ca ex. faptul ca esti mai diplomat decat inainte (vezi raspunsul pe care i l-ai dat lui Alin poate Gutu).

    RăspundețiȘtergere
  11. Cei mai buni prieteni ai mei mi-au fost adversari la un moment dat, Manuel. Poate ca adversitatea ajuta oamenii sa se cunoasca mai bine. Poate ca in acest fel ajungem sa ne respectam pentru ca ne cunostem si stim cine suntem cu adevarat. Sau poate doar sper ca si tine sa ne aratam armele in afara partidului si sa incheiem luptele interne de pe urma carora pierdem intruna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai Pepi, intr-o vreme iti spuneam "Che Guevara" de Giurgiu. Ti-as spune si acum, dar sunt dezamagit. Inteleg de aici ca esti prieten cu toata lumea. "Pupat toti piata independentei". Cu Maroiu o dai cotita, cu Badalau idem, cu Proto esti intre doua ape, iar lui Tone ii acorzi circumstante atenuante. Hotaraste-te naibii! Fii Che Guevara, asa cum te stiam!
    Cu aceeasi stima, Caminante

    RăspundețiȘtergere
  13. Caminante, razboiul nu a inceput inca. Va veni si vremea cutitelor lungi. Rabdare...Eu inca sper sa facem echipa si sa ne aratam cutitele spre cine trebuie. De-o fi una, de-o fi alta, ce e scris si pentru mine, bucuros le-oi duce toate, de-o fi rau sau de-o fi bine.
    Cu aceeasi stima Che

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce va mai stimati. Tu, pe post de pseudoChe si celalalt pe post de Caminante. Ce va mai stimati, ce va mai stimati...

    RăspundețiȘtergere
  15. Adrian Popescu este presedintele de care avea nevoie organizatia Giurgiu. Cine nu accepta sau nu vrea sa vada acest adevar este sigur calauzit doar de interese personale!

    RăspundețiȘtergere