duminică, aprilie 26, 2009

Taramul viselor exista oriunde doar la Giurgiu, nu ! sau ,,Dansez pentru Eloize”... sau.....

.


...puteam sa aleg un titlu care sa iti atraga mai mult atentia, dar nu vreau.
Vreau doar sa-mi exprim mahnirea pentru ce se intampla aici.
Duminica dupa-amiaza am fost initial bucuros sa vad la ora de maxima audienta in emisiunea lui Andi Moisescu pe ProTv incantarea prezentatorului de a descoperi o trupa rock de tineri din Giurgiu : Eloize. Niste pusti pe care ii cunosc erau recunoscuti acolo cat toata ignoranta pe care au tot primit-o aici, in orasul lor natal.
Tot pe ProTv la emisiunea ,,Dansez pentru tine ‘’ remarc cum in finala acestui concurs au ajuns doua giurgiuvence. Oana Dedeu din orasul Giurgiu si Roxana Al-Sanadi din orasul Bolintin, judetul Giurgiu.
Amanadoua erau acolo pentru ca au un vis. Si baietii de la Eloize au aparut la televizor pentru ca au un vis.
UN VIS, intzelegeti ? un vis !Un vis pentru care a trebuit sa mearga la televiziunile din Bucuresti pentru a se sti de el !
As putea in mahnirea mea sa spun ca vina o poarta administratia care ar fi trebuit sa se mandreasca cu ei, rugandu-i sa cante, sau sa danseze la ,, zilele orasului ‘’As putea sa gasesc vinovata presa si oamenii de presa care au grija sa-mi injure copilaria in loc sa aminteasca de copii ca ei. As putea sa va gasesc vinovati pe voi toti pentru ca ati orbit in rautate, pe voi care v-ati consumat lacrimile pe telenovele si nu va mai puteti inchina in fata unui vis !
Pe voi va gasesc vinovati, pe toti giurgiuvenii, si pe voi toti cei adoptati de orasul sau de judetul acesta! Pe voi cei care nu ati reusit sa vedeti eforturile pe care Cosmin Cretu le face pentru a aduce teatrul pe gustul vostru, scotandu-l in strada, luptand in credinta cu niste oameni platiti cu sume jignitoare. Intelelgeti ca omul asta a parasit Bucurestiul si teatrul Masca si a venit acasa pentru ca are un vis?
Tot un vis pe care voi nu-l vedeti, are si Cosmin Georgescu, care are in Biblioteca Judeteana mai multe actiuni cu tineri decat toti profesorii la un loc. Iar Cosmin este medic.
Si Marian Damian crede intr-un vis pentru care lupta pe stadion alaturi de elevul sau Laurentiu. Au fost invitati de cluburi din capitala, dar au preferat sa ramana aici.
Si Ionel Muscalu are un vis, dar si lui i-au fost recunoscute calitatile in Bucuresti, nu acasa, si exemplele pot continua la infinit.
Poate si tu ai un vis pe care ti-e teama sa-l spui, pentru ca aici, in orasul tau nu este un taram propice visurilor. Si pe deasupra ai vazut ce au patit cei care au avut curajul sa visese. Si suferi cand stii asta, cu toate ca si Tu esti unul din cei care ii persifleaza pe cei care au curajul de a visa.
Cat despre visul meu, poate va ramane doar o poveste aici pe blog, sau poate povestea va continua, in Giurgiu, nu la Pro Tv.

P.S. unul din baietzii de la Eloize este fiul cunoscutului jurnalist Gim Diaconescu, iar Gim ca si mine sufera pentru faptul ca ,,un tanar” nu-si poate realiza visul in orasul asta.Stiti care Gim? Cel care in emisiunea sa de la Televiziunea Muntenia spunea ca indraznesc la o caciula mult prea mare atunci cand am indraznit sa visez.

Un comentariu:

  1. Pepi, ideal ar fi sa nu ne grabim - sunt kilometri care ne despart de comunitatile avansate. OK. Asta "se da". Se cere sa facem pasi. Nici intr-un caz sa intram in depresii. Ori sa acuzam, fiindca "urma scapa turma". Ce Dumnezeu, doar nu credeai ca se rezolva ceva cat ai bate din palme! Hai sa avem rabdare si incredere in generatia asta noua. Si sa ii sprijinim!

    P.S. Multumesc pentru vorbele bune!

    RăspundețiȘtergere