joi, ianuarie 10, 2008

Inceput




Am inceput in forta noul an. Zapezi si oameni inzepeziti. Ceata si accidente de la rutiere pana la aviatice. Scandaluri politice la nivel inalt. Giurgiu inzapezit.Buzunarele mai goale dupa sarbatori.Un nou val de scumpiri.Taxa auto ramane.Pe strada mea, la ora la care citesti ziarul, inca nu a fost efectuata dezapeazirea.
De Craciun iti amintesc ca ti-ai promis ceva.Sau poate de Revelion,sau intr-o seara inainte de culcare.Nu lasa valul asta sa te faca sa uiti.Va veni un nou an foarte agitat,un an electoral si plin de evenimente. Dar tu sa nu uiti ca ti-ai promis sa fii mai bun. Ti-ai promis sa iubesti mai mult si sa nu mai lasi ura sa-ti cotropeasca sufletul.Ti-ai promis sa nu mai dezamagesti oamenii pe care i-ai dezamagit. Ti-ai promis poate sa stai mai mult cu parintii pe care nu stii cat ii vei mai avea langa tine. Ti-ai promis sper sa fii mai atent cu copilul tau. Ti-ai promis sa fii mai demn poate sau mai puternic. Ti-ai promis sa-ti schimbi mobila cred, sau masina sau sa iti iei o pereche de ghete noi. Ti-ai promis poate ca vei fi mai atent cu cei saraci. Cunosc un adolescent care a fost foarte fericit sa-si cumpere un fes de bumbac. Si ala i-a fost toata bucuria de sarbatori. Cunosc un adolescent care a simtit o bucurie mai mare decat o simti tu cand iti iei o masina noua,doar pentru ca primise o pereche de tenesi noi. Iar tu ti-ai primis sa fii mai bun,sa iubesti si sa nu mai lasi ura sa-ti cuprinda sufletul.
Sa nu uiti asta.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa evitam definitiv micile rautati ale vietii.Cele care ne condimenteaza viata si o face mai frumoasa.Oricat am incerca sa fim de buni nu putem sa ne depasim conditia de oameni.Pentru ca oricat ai incerca, nu poti sa fugi de ceea ce esti.Si nu poti sa nu remarci caderea vertiginoasa in preferintele electoratului Giurgiuvean a domnului Lucian Iliescu dupa gestionare defectuasa a dezapeziri in Giurgiu. Nu poti de exemplu sa nu te amuzi de scandalul recent pe care il genereaza intentia de unire a P.D. cu P.L.D. si despre care vom mai vorbi pentru ca e foarte interesant subiectul.
Nu poti sa nu te distrezi de noul scandal ,,domn’ Profesor” in care o inregistrare telefonica dovedeste implicarea Presedintelui Basescu in tot scandalul Haisam,prietenia sa cu teroristul numarul unu al tarii, si munciunile nesimtite pe care ni le varsa noua cu nonsalanta la televizor.
Nu poti sa nu le remarci dar asta nu inseamn ca in acelasi timp nu ne ne putem tine de cuvant in fata noastra legat de ceea ce ne-am propus. Important este un singur lucru: Sa nu iuti,ai promis!
Pepi.mustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu