joi, ianuarie 24, 2008

Capra cu un ied tampit!

Capra cu un ied tampit

A fost o data ca nici o data o capra,dragii mosului.Si daca am zis dragii mosului, nu inseamna ca de acum trebuie sa va adresati catre mine cu apelativul : mosule!
Si capra asta avea mai multi iezi,dar dintre ei, cei care s-au remarcat , au fost numai trei.Capra asta era atat de mare incat uneori era confundata cu o vaca de muls.Insa ea era doar o biata caprita.
Dintre toti iezii aia multi,dincolo de cei trei unul era tampit,dar tampit rau de tot,insa pretentiile sale erau de smecher.Si cum facea el, ca de fiecare data ajungea sa o pateasca, asa cum pina la urma veti vedea, ca lupul ajunge chiar sa il manance!
Iedul asta tampit,isi sapa toti fratii in fata caprei:
-Ca ala e puturos,ca al coalizeaza cu iezii caprei cele negre,ca ala e proaspat venit in padure si ca are cam mult tupeu pentru experienta sa,de asa fel incat capra ajungea sa il creada. Astfel iedul cel tampit ajunsese preferatul caprei in detrimentul celorlalti iezi. Era suficient sa aminteasca cineva intr-o discutie despre vre-un iedut, ca iedul cel tampit isi si punea in aplicare tactica: Ai ma lasa-ma cu iedutul tau? Sau cine ma iedul al e in stare sa faca ceva?
Toate bune si frumoase pentru iedul cel tampit in vreme de pace,insa padurea e plina de primejdii, si lupul cel rau pandea la usa de fiecare data.
Cum pleca la cumparaturi capra,nici nu mai baga in seama ceilalti ieduti, si stabili in bucatarie, cu usa inchisa strategia doar cu iedul smecheras.Vezi ca eu cant asa, iar tu sa nu deschizi la alcineva,si toata povata necesara. Insa peretii au urechi, iar informatia ajunge la urachile lupului si cand vorbesti singur in somn,dar cand sund doua persoane care o cunosc.
Astfel incat la cateva minute, lupul veni si-i canta placut la ureche iedului tampit.Acesta si cam tradator din fire sari repede sa deschida usa.Ceilalti fratiori ii spuse:-mai iedule,nu e bine sa deschizi,ca nu e mamuca? Nu lasa,zice iedul cel tampit,ca cine canta la fel ca mamuca,poate fi si el mamuca!
Si fara sa asculte ceilalti ieduti,pe care oricum ii desconsidera, deschise gura si lupul,hap,il manca pe ied de nu se mai auzi de el de atunci,chit ca el avea gura cea mai mare.
Capra a venit acasa, si a continuat viata in familie cu bunele si relele sale. De iedul cel tampit nu s-a mai auzit nimic de atunci.Zic unii ca lupul nu l-ar fi macat si ca se straduie sa il invete sa muste.Insa sunt doar vorbe.
Nu e nevoie de o morala la povestea asta.
Restul pe blog la http://pepimustateanu.blogspot.com

Un comentariu: