joi, decembrie 20, 2007

Sfarsit de an

Sfarsit de an

Sfarsit de an. Momentul bilanturilor pentru unii.A bucuriilor sau a regretelor.A planurilor de viitor pentru majoritatea.Momentul in care iti faci tie insusi promisiuni.De data asta am sa pot.Anul ce va veni va fi mai bun.Nu am sa repet greselile anului trecut.
Sfarsit de an. Momentul in care cheltuim in disperare.Reducerile din occident la noi ajung scumpiri de sarbatori.Cumparam pentru a avea o masa imbelsugata, mai ales de Craciun.Cumparam pentru a avea o masa imbelsugata macar de Craciun.Cumparam sa facem cadouri.Sa ne facem cadouri noua, dar si celor dragi.
Sfarsit de an.E momentul sensibilitatii.Beculete idioate sclipesc atarnate de stalpi in aproape fiecare oras.Brazi impodobiti,unul mai inalt decat altul orneaza parcuri, institutii, sau case.Brusc ne e dor de casa si de cei dragi.Cei de departe vin incarcati cu bunataturi,pierd ore in sir la cozi prin vami,numai pentru a sta cateva zilecu familia.Fiecare, in ciuda ostilitatilor din timpul anului,se strang la gramada pentru a-si aminti ca sunt o familie.Nimeni nu vrea sa fie singur,iar cei care nu au de ales sunt macinati de suferinta.Ne dam SMS-uri.Sunt oameni cu care nu ma intalnesc in timpul anului si despre care cred ca m-au uitat.Dar de Craciun imi trimit SMS-uri frumos rimate care imi transmit,,La multi ani!
Sfarsit de an.Momentul in care toti incercam sa fim un pic mai buni.Televiziunile incep sa aiba actiuni caritabile si sa prezinte cazuri sociale. Oamenii cu bani cupleaza la aceste actiuni.Devenim mai religiosi.Mai apropiati de Dumnezeu.Pana la urma Craciunul este sarbatoarea Nasterii Mantuitorului lumii moderne, Iisus Cristos. Nu toti isi amintesc insa asta.Unii serbeaza un mos gras, cu veleitati de mascarici, imbracat in rosu. Nu zic sa nu ne jucam de-a Mos Craciun, e bine pentru copii sa creada in personaje fantastice, insa caritabile, in lumea noastra violenta, dar sa ajungi sa-l ridici la rang de sfant, si sa uiti ce insemnatate are ziua de 25 Decembrie, e grav.
Sfarsit de an. Principalii doi candidati la functia de primar la alegerile de peste cateva luni ne-au trimis felicitari. Lucian Iliescu una, in care pe o parte ne spune ce taxe si impozite avem de platit,iar pe cealalta parte ce a facut si ce va mai face daca il alegem din nou. O felicitare mult mai calda si mai umana am primit cu totii si de la candidatul P.S.D.- Marian Maroiu. Pe mine m-a miscat mai mult cea a lui Marian,e sincera si din suflet.Nu are nimic electoral in ea.De fapt de cand il stiu, el si de Craciun si de Paste a facut eforturi pentru oferi ceva.O felicitare, celor care isi doresc ceva mai mult de la viata, un cozonac, poate un ou, un pachetel cu mancare celor care de la viata nu mai asteapta prea mult.
Sfarsit de an.Sfarsit de etapa.Inca un ciclu din viata noastra s-a dus.Am mai imbatranit cu un an.Si cu toate astea toti incercam sa ne facem planuri unde sa sarbatorim trecerea dintre ani.Cheltuim pe meniu,pe tinute, si pe tot ce e necesar pentru asta. De-a doua zi trecem in noul an.Totul o ia de la inceput, iardevenim agitati,robotizati, rai, dusmaniile se reiau, la fel si luptele.Suntem tot noi, magia nasterii Mantuitorului a trecut!

Sarbatori fericite!
Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu