duminică, februarie 28, 2010

Jocurile Olimpice de Iarna la Giurgiu, 2010


Nu va uitati mirati in monitor, ca nu e nicio greseala. Daca sunteti giurgiuveni, uitati-va un pic in jur si veti intelege! Dar sa o luam cu inceputul:
Zapezile din iarna aceasta nu au reusit sa ia pe nepregatite administratia municipiului Giurgiu. Dupa trei zile si trei nopti de gandire intensa, primarul Lucian Iliescu spuse:
-Nu reusim sa dam zapada, dar putem sa organizam la noi Jocurile Olimpice de Iarna! –Uraa! Uraa! strigara consilieri muncipali din gradene indiferent de coloratura politica, unii mai tare, altii mai incet, in functie de interersele personale pe care le au legat de primarie.
Imediat au inceput inscrierile: Cetatenii municipiului posesori de auto s-au inscris in numar mare la Catarari Pe Gheta, pietonii la Slalom Urias printre mormane de zapada si masini, iar apoi au inceput competitia. Sa vezi distractie, injuraturi, motoare turate, accidente usoare si atata zarva incat imediat a inceput proba a doua de Biatlon, un fel de combinatie de schi fond si tir incrucisat intre primarie si prefectura.
Primarul s-a enervat ata de tare incat a inscris toti angajatii Primariei la proba de Sarituri Cu Schiurile .
Fara sa-si dea seama consilerii municipali si o parte din clasa poilitica s-au gasit inscrisi in cursa de Coborare Libera.
Ca sa nu plece fara vreo medalie acasa, cei mai cu tupeu dintre ei au deschis discutiile cu primaria pentru o Combinata Nordica, cat de mica. Restul s-au ingramadit la un joc de mare precizie: Curling ! A nu se citi ca in engleza! Cati va consilieri isi pastreaza integritatea si evolueaza la Schi Fond. Dar odata cu inceperea probelor de Cur ling, Primarul s-a mai relaxat si a trimis firmele de deszapezire sa faca Patinaj Viteza prin oras. El le cerea Patinaj Viteza, ei executau Patinaj Artistic.
In timpul asta, cetatenii neinscrisi in proba de Catarari pe Gheata sau Slalom, au ramas inscrisi si continua sa spere la un Bob... in plus pe masa. Iar care nu mai pot nici sa mai spere, performeaza la Skeleton .
Eu, asa cum bine stiti,eu sunt pasionat de Snowboard (ati vazut si filme si poze) dar daca mai stiti vreo tipologie umana sau vreo proba uita, o puteti adauga la comentarii!
Pana atunci....partieeeeeee !

14 comentarii:

  1. BIATLON
    Combinaţie între schi de fond şi tir, care a fost introdus în programul olimpic în 1960
    BOB
    Bobul se dispută pe o pistă de gheaţă, în continuă coborâre, sportivii luând startul în alergare, după care se urcă din mers.
    COMBINATA NORDICĂ
    Proba constă în însumarea rezultatelor de la săritura de la trambulină (normală - 90 m, mare - 120 m) cu cele de la schi fond,
    CURLING
    Aşa-numitul "şah al sporturilor de iarnă", mai asemănător, în realitate, pentanque, curlingul este prezent la Vancouver 2010 pentru a 4-a oară ca sport oficialSCHI ALPIN
    Considerat Regele Jocurilor Olimpice de iarnă. Are 5 probe: coborâre, slalom special, slalom uriaş, super-uriaş şi super-combinata alpină (coborâre+slalom special), atât la masculin, cât şi la feminin.

    SCHI ARTISTIC SAU FREESTYLE
    A apărut în programul olimpic la Albertville '92, iar probele olimpice de la Vancouver 2010 vor fi pe teren accidentat (moguls), salturi acrobatice şi ski cross, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.
    SCHI FOND
    Cea mai veche disciplină a Jocurilor Olimpice de iarnă, împărţită, de mai de curând, în stil clasic şi stil liber (sau pas de patinaj).
    HOCHEI PE GHEAŢĂ
    Turneele de hochei pe gheaţă de la Vancouver 2010 se vor disputa cu 12 echipe masculine şi 8 echipe feminine.

    SANIE
    Introdusă în programul olimpic la Jocurile Olimpice din 1964, sania (sau sania uşoară) are competiţii atât la masculin, cât şi la feminin, individual şi perechi.
    PATINAJ ARTISTIC
    Nu a lipsit niciodată din programul olimpic, a fost chiar prezent înaintea creării JO de iarnă, la Londra, în 1908, în programul JO de vară.
    PATINAJ VITEZĂ
    Disciplină existentă în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la prima ediţie, distanţele fiind de 500 m, 1.000 m, 1.500 m, 5.000 m şi 10.000 m la masculin, 500 m, 1.000 m, 1.500 m, 3.000 m şi 5.000 m la feminin, precum şi câte o probă de urmărire, atât la masculin, cât şi la feminin.
    SHORT TRACK
    Spre deosebire de patinajul viteză, participanţii concurează între ei şi nu contratimp.
    SĂRITURI CU SCHIURILE
    Săriturile, sport olimpic din 1924, se dispută în prezent în 3 probe: trambulină de 90 m sau normală, trambulină de 120 m sau mare şi proba pe echipe de 4 concurenţi, care sar de asemenea de pe trambulina mare, de 120 m. SNOWBOARD
    Programul de snowboard (sau placă pe zăpadă) a debutat la Jocurile Olimpice de iarnă la Nagano, în 1998, având 6 probe: slalom uriaş paralel, "half pipe" şi, de la Torino, "boardercross", atât la masculin, cât şi la feminin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pepi, subiectul cu zapada a expirat, noi giurgiuvenii suntem campioni oricum la toate probele insirate de tine. Hai mai bine pe la Teatru de Vara la o baie de namol ca tot a dat soarele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am aruncat o piatra acum cateva zile ...si acum o tot cosmetizati pe Fundul apei. Bravos localnicos.
    Sa fie Traian de vina sau tot Decebal?
    Ps: Ptiuu, ce enigma, Noapte Buna..oriunde te vei afla

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana la olimpiade hai sa ne vedem de "Sporturile"noastre. Ca tot ne plac/Plac/Iubesc(etc)...Oile noastre. In lipsa unui cioban neciobanizat zich si eu -Beeheee.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Scumpic, dar... te-a cam luat primăvara pe neaşteptate!
    Hai, Pepi, bagă mare pe blogul tău Unirea, fă tămbălău, asta era ideea: POSTEAZĂ, FRATE!

    RăspundețiȘtergere
  6. 1.Cei intereasti de sporturi de iarna in acest moment urmaresc Jocurile Olimpice, deci sunt de atualitate.
    2. Anonimule, gasesti-ti un nume sa te diferentiem de ceilalti anonimi! Si. . . Aminteste-ne ce e cu piatra! Eu sunt deschis la orice idee!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daa.. Cosmin surprinzatoare Primavara Asta

    RăspundețiȘtergere
  8. Nume Pseudonim Personalitate Brand sau mai stiu eu ce, simtesc ca n au Niciun Fel de IMPACT. Adica c am totul!!! e de florile marului(viermanos nevandabil etcetera)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai fratioare, curling-ul (sau curlinsul) se practica peste tot, altfel cu crezi ca se fac unii mari fara sa-i ajute intelectul? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Bai fratee, da unde rasarisi!!!!!
    MARE DREPTATE ai, cam 92,3%.
    Medalia de aur pentru Esentialitate.
    Ba daca nu te Iubeste nimeni, RESPECTUL Meu suta la sutaaaa, cu felicitari si snurulet

    RăspundețiȘtergere
  11. Pino, este frumos sa plagiezi copios??? De unde ai furat articolul asta? Fii cinstit si spune. Singura modificare a fost ca in loc de Bucuresti ai pus Giurgiu si ai adaugat un apendice la finalul articolului. Este frumos asa? Macar spune sursa ca nu-i niciun bai. Pana si poza este aceeasi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ok, recunosc, dar era prea bun simergea prea bine la situatia de fapt !

    RăspundețiȘtergere
  13. ESti pe jumatate iiertat. Recunoaste de doua ori si esti absolvit. :) Cand mai gasesti ceva interesant, anunta-ma si pe mine

    RăspundețiȘtergere