vineri, iunie 26, 2009

Parerea mea

Parerea mea


Nu ar trebui sa-mi incep expunere cu o concluzie, insa nu pot sa nu remarc (spre incantarea mea ) traiectoria in declin a P.D.-L.-ului . Nu la nivelul judetului nostru , aici implicarea deputatului Bogdan Cantaragiu a concretizat rezultate vizibile. La nivel national insa, problema sta mult mai diferit iar observatiile mele ar fi urmatoarele:
- P.D.-L –ul, partidul cu bazin electoral in zona urbana nu reuseste sa obtina un rezultat notabil in fiefurile sale . Cluj, Brasov, Arad, Bucuresti, zone cu aglomeratie urbana, unde P.D.-L.-ul obtinea majoritatea voturilor si care ii erau necesare pentru o victorie usoara la nivel national, acum ofera o mare parte din voturi P.S.D.-ului.
Constanta, orasul natal al presedintelui Basescu refuza sa se identifice cu acesta si se constitue ca fief al Partidului Social Democrat.
-Colac peste pupaza vicepresedintele P.D.-L.,domnul Blaga ajunge sa se laude la T.V. cu rezultatul…… de la Giurgiu. Nu vreau sa iau din sclipirea rezultatului obtinut de dl Cantaragiu indiferent de de suspiciunile care au fost ridicate, insa atunci cand ajungi sa faci titlu de glorie din cateva voturi in plus castigate in unul din judetele mici din tara, dupa ce ai pierdut in bazinele mari…….pentru mine se ridica mari semne de intrebare.
-Atitudinea televiziunilor, care, in ultimul timp, indiferent cat de mult au crezut acum cinci ani in revolutia portocalie, acum ajung sa recunoasca prin politica editoriala si prin emisiunile pe care le gestioneaza adevarul care nu mai poate fi cosmetizat in favoare presedintelui, este un alt semn de intrebare pe care mi-l ridic legat de evolutia pe care P.D.-L.-ul o va mai avea.
-Pierderea sustinerii intelectualilor, care mult timp s-au incapatanat cu vehementa sa aprobe fiecare gest al presedintelui este o noua problema pe care o pot nota in defavoarea P.D.-L.
-Prestatia si reactiile despre prestatia ficei sale, Elena Basescu in campania electorala, si mai mult atitudinea membrilor P.D.-L. vis-à-vis de campania electorala e Elenei Basescu adauga puncte negative traiectoriei P.D.-L.

Solutia:

Din punctul meu de vedere nu P.D.-L-ul este cel care poate garanta victoria lui Traian Basescu la prezidentiale. Singur care ii mai poate da un mandat lui Traian Basesescu este tot Traian Basescu. Insa si el odata cu P.D.-L. se scurge pe o panta descendenta care in conditii normale nu mai are sanse de regres.
Totusi sa nu uitam ca Basescu este omul care a castigat de fiecare data pe fondul unor crize. Criza ,,dosarul flota” , criza ,,dati-mi si consiliul ca sa pot conduce primaria” criza ,,toata lumea fura la alegeri doar eu sunt curat” sub sloganul ,, Nu pot ei fura cat puteti voi vota” sunt doar cateva exemple de crize pe fondul carora Traian Basescu a castigat.
Asadar : Traian Basescu se poate salva tot pe fondul unor crize. Sa nu va ganditi ca ar fi interesat de criza economica, asta e problema noastra. Traian Basescu are propriile crize verificate. Prima ar fi o criza personala a sa in fata justitiei. Nu intamplator a avut atitudinea conflictuala la intalnirea cu magistratii. Astfel, se face ca aluneca si din greseala nu observa cum … sa zicem…. un partid politic reuseste sa schimbe seful D.N.A. cu un altul tot al domniei sale dar nerecunoscut. Sau si mai simplu sa zicem ca actualul sef al D.N.A. in numele justitiei accepta o plangere a unui deputat impotriva presedintelui, motiv din care incepe urmarirea sa. Stiti ce ar insemna imagini la televizor cu presedintele Basescu in fata D.N.A, victimizandu-se electoral si spaland totodata fata justitiei in U.E.? Cam ce a insemnat arestarea pentru Gigi Becali. O singura data e suficent sa il cheme ca sa castige compasiunea tuturor celor care l-au uitat sau refuza sa-l mai ia in seama. O singura data ca sa readuca in sufletele oamenilor sentimentele pe care le aveau cand l-au vazut mergand in vremea aceea la P.N.A. in dosarul flota.
Al doi-lea scenariu este unul cu o criza tot personala dar de data asta de sanatate care pe fondul victimizarii sa il readuca in preferintele oamenilor. Nu luati drept fabulatii scenariile mele. Si Emil Constantinescu le-a incercat, amintiti-va ca neavand un D.N.A. incerca sa pozeze in victima serviciilor, amintit-va imaginea cu dumnealui cu piciorul in gips in ultima perioada a mandatului sau, deci… se poate.
Timpul va demonsta adevarul insa nu uitati, presedintele Basescu glumeste cand spune ca nu va mai candida.Povestea asta o avem verificata cu Primarul Lucian Iliescu, dumnealui de fiecare data inainte de alegeri lanseaza zvonul asta pentru a se pune la adapost o perioada de atacurile contracandidatilor.Si a dat randament. Parerea mea !

Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu