duminică, octombrie 05, 2008

Scrisoarea I




Analisti,copii de suflet a lui Brucan si Spahii/
Se ingesuie-n talk –show-uri si ne spun numai prostii/
Ca am saracit bugetul,de profesori nu sunt bani/
Iar P.C.-ul ,PSD-ul au votat si sunt dusmani/
Si acuzand de pomana,isi strang bani pentru pomeni/
Facute mai pe muteste spre clienti lor eterni./
Si-aparanudu-si hotia interesele si neamul/
Spre primari PNL cara banii cu toptanul/
Gramada-n televizoare spera noi sa punem botul,/
Sa-i lasam sa dea banutii unde le aduce votul!

Dragii mei,cand premerul Tariceanu se plangea ca majorarea salariilor va duce la lipsa fondurilor pentru repararea,constuctia sau amenajarea scolilor,recunostea practic faptul ca nu ii mai raman bani de pomeni electorale. Toti preocupati de la televizor de criza provocata de marirea salariilor,nu stiu,sau nu spun ca NU din bugetul Ministerului Invatamantului se intretin cladirile institutiilor de invatamant. Preocuparea Premierului fata de reabilitarea scolilor era una sincera, insa ascundea un mic secret. Localurile scolilor,fie ca trebuie construite,fie ca trebuie intretinute au ca sursa de venit bugetul primariilor.Primaria este cea care repara scoala,care organizeaza licitatia si bineinteles cea care isi ia comisionul.Asadar nici o treaba cu bugetul ministerului invatamantului.Insa nici aici nu aici e problema. Bani astia pe care Tariceanu se plange ca nu ii mai are pentru bietii copilasi nu ii transmite spre primarii prin Consiliile Judetene unde prin lege exista un algoritm ce obliga conducerea aceste institutii sa imparta echitabil banii. Printr-o mica inginerie legislativa,se transmit bani direct catre primarii de la bugetul de stat. Catre care primarii?
Cum credeti ca a reusit P.N.L.-ul sa obtina un scor atat de bun la locale in conditiile in care tunurile presedintelui Basescu erau puse pe Partidul National Liberal?
Credeti ca a primit vre-un primar de alta culoare banuti direct de la guvern?
Sau credeti ca premierul Tariceanu nu stie ca Primarul aduce votul, mai cu seama in comunitaile mici?
Sau credeti ca primarul care primeste miliarde de la guvern nu lupta ca disperatul sa aduca voturi catre partidul care ii repartizeaza fonduri?
Asadar cine face pomeni electorale? Cine dezechilibreaza bugetul?
Cui ii pasa de oameni si cui ii pasa de propriile interese? Ce dracu ne mint aia la televizor?
Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu