marți, septembrie 09, 2008

Parol venerabile!


Venerabili din politica.



Din casa unei doamne foarte in varsta,pentru ca e jignitor sa spun din casa unei babe, se aude strigand de tremurau geamurile:
-Ma violeaza,ma violeaza!
Politia,mascatii,jandarmii intervin in forta,sparg usa, ajung in camera si gaseste individa singura pe fotoliu strigand.
-Ce ai mamaie? De ce zbieri ca din gura de sarpe,cine te violeaza?
-Acum nimeni,acum partruzeci de ani s-a intamplat insa e asa placut sa retraiesc clipele alea…..!
Poate sunt rautacios mai mult decat trebuie. Poate ca jignesc foarte profund cu bancul acesta o parte din venerabilii de pe esicherul politic. Insa nu ma pot abtine sa nu-i aseman. Pur si simplu bancul ma trimite cu gandul la aceia care isi hranesc cu amintiri orgoliu si spera sa aibe acelasi succes si acum cand vremurile sunt altele iar pe scena ne mai aflam si noi cei lipsiti de amprenta comunista.
Ziare din Giurgiu,site-uri de stiri sau formatori de opinie de alta natura incearca sa minimalizeze importanta tinerilor si impactul lor electoral. Suntem supusi unei tendinte de intimidare zi de zi explicandu-ne ca nu are rost,ca nu avem sanse,ca nu te poti pune tu un pusti cu un monstru cum este cel pe care il pregatesc cei de la cutare partid.
Monstru isi arata coltii si ne transmite mesaje despre retenta gastronomica in care ne va pregati atunci cand ne va manca de de vii intr-o eventuala confruntare politica. Se folosesc chiar si de precedente similare si insista sa spuna ca ne lipseste experienta.
Poate ca au dreptate,poate din lipsa experientei noi nu stim sa pierdem si atunci facem totul pentru victorie. Poate faptul ca suntem la inceputul carierei ne face sa ne straduim sa nu dezamagim. Nu vad un pensionar,un bunic fierband de incordare pentru ca doreste sa confirme . Nu mai are ce.Tot ce era de confirmat s-a vazut pana acum. Au avut sansa sa o faca,iar daca nu au facut-o pana acum nici nu mai spera cineva sa ne uimeasca.
Nu vreau sa stabilesc o regula.Sunt si oameni care au inca un cuvant greu de spus. Insa e bine sa judecam oamenii dupa ce au lasat in urma,dupa fapte.Si nu sa plecam de la idei preconcepute si sa le acceptam intoxicatia pe care incearca sa o lanseze:-Ca e tanar si nu stie!
Intelepcinea populara spune ca toamna se numara boboci! Asadar bobobocii nu gascanii plini de boabe incat dau pe afara da?

Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu