marți, februarie 05, 2008

TAXA DE PRIMA INMATRICULARE

De o buna bucata de vreme, vad in plina desfasurare o campanie de presa sustinuta de postul Realitatea T.V., impotriva taxei de prima inmartriculare.La prima vedere, ai tendinta sa le dai dreptate micutilor, care se straduiesc sa lupte cu mecanismul guvernamental, impotriva abuzivei taxe, care impiedica accesul bietilor romani la fericire.
Nu vreau sa ma pierd in detalii si sa va povestesc cum unul din sustinatorii taxei, si anume Tatulici,in urma cu cativa ani, in reportajul intitulat: ,,Sa-l tina Dumnezeu cat bolovanii” promova pe postul public sistemul Caritas.
Ceea ce vreau ,este sa judecam impreuna onestitatea acestei campanii de presa.Ma gandesc, ce reactie a avut postul nostru si entuziasti gazetari, in momentul in care s-a introdus impozitul pe venitul agricol ? Pai daca ne pasa de romani, nu ar trebui sa avem reactii la fiecare bir pus in spatele nostru de guvernanti?
Ce reactie au respectabili nostril, fata de nivelul scazut al burselor si al alocatiilor ce se platesc in tara noastra? Cunosc ei atotcunoscatorii ,ca in tarile cu care ne compara cand vorbesc de taxa de prima inmatriculare, un student isi poate plati toate cheltuielile de scolarizare doar din bursa de stat?
Au avut ei o campanie de presiune pe guvern ,dupa ce mii de oameni au ramas fara acoperis de pe urma inundatiilor?
Sau cumva niste interese meschine se ascund in spatele acestei actiuni impachetate in bune intentii?
Nu vreau sa fiu inteles gresit,nici mie nu imi convine ca trebuie sa platesc o suma considerabila in momentul in care trebuie sa inmatriculez o masina,insa! De cate ori in viata mi se intampla asta? Cate Dumnezeu masini o sa-mi cumpar?
Nu cumva taxa asta este impotriva celor care ne sfideaza in fiecare zi din masinile lor scumpe? Nu cumva taxa aceasta ii amendeaza pe cei care isi schimba masinile la fiecare patru luni,din bani obtinuti usor si fara sa plateasca taxe si impozite? De ce sa ma ridic impotriva taxei? Cu ce ma afecteaza pana la urma taxa aceasta pe mine? Nu cumva energia asta ar trebui sa mi-o canalizez spre ceva care imi si poate fi de folos?
Sau ar trebui sa ma las manat de niste impostori cu pretentii de lideri de opinie ca mai sus amintitul Tatulici?
Chiar ar trebui sa intelegem ca omul acela ne vrea binele?Sau ca si-a tras niste comisioane grase de la niste importatori sau cine stie ce samsari care vor sa scoata taxa ,pentru a ne face noua binele suprem de a ne baga pe gat cine stie ce rabla?

Pepimustateanu.blogspot.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu