joi, februarie 07, 2008

De ce Mircea Badea?

De ce Mircea Badea?

Nemultumirea oamenilor fata de politic a ajuns la cote maxime. Tara asta nu stim daca mai exista,si sigur nu este guvernata.Presedintele se ocupa de treaba presei de scandal, iar presa de scandal face treaba presedintelui. Institutiile statului functioneaza din inertie,fara sa aiba un cadru legal bine pus la punct. Anumite legi sunt impotriva principiilor constitutiei,altele impotriva principiilor cetatenilor.
Oamenii cauta salvarea undeva.Nu sunt multumiti de unii,incearca sa ii voteze pe ceilalati. Basescu incearca sa ne convinga ca el nu are nici o vina pentru situatia actuala. Noi stim ca minte.Si chiar daca nu ar fi asa,el a adus P.N.L.-ul la guvernare,deci tot are o vina!
Imi amintesc cum ,de-a lungul timpului, speranta a fost vazuta in: Ion Iliescu ,dar acesta nu a inteles ce inseamna infuzia de capital strain in tara, si ascuns dupa frustrarile sale antisovietice ne-a spus solemn:,,Noi nu ne vindem tara”. Apoi in Emil Constantinescu,dar omul era atat de paralel incat ne mintea cu ,,Luminita de la capatul tunelului”.Imi amintesc si cand oamenii strigau,, Iliescu minte-Hagi presedinte”.Dorinta de mai bine ne-a facut sa ne punem sperantele de-alungul vremii in Caritas,apoi in F.N.I. apoi mai rau in Basescu. Si F.N.I. si Basescu promiteau acelasi lucru.
Dupa toate astea oamenii s-au saturat! Nu mai pot si numai vor! In Mircea Badea isi pun speranta ca intr-un haiduc.Pentru ca ce alceva este domnia sa decat un haiduc al al lumii moderne.Unul care razbuna un pic multimea asta batjocorita,ca sa continui comparatia, de ciocoii acestia ai lumii moderne, care sug si sangele oamenilor pentru mai binele lor.Si nu e loc aici pentru exemple dar stim cu totii destule!
Orice incercare a televiziunilor sau a C.N.A.-ului sa il blameze nu reprezinta alceva, decat simple tentative de a-l ridica la rangul de erou!
De ce Mirecea Badea si nu altii? Pentru ca este singurul care nu reprezinta interesele obscure ale cuiva.Au incercat si altii sa faca pe justitiarii,pe avocatul poporului,sau pe reprezentantii binelui.Insa treptat si-au arata interesele meschine iar oamenii i-au aplicat cea mai grea pedeapsa posibila.I-au uitat !
De ce Mircea Badea? Pentru ca nu incearca sa para ceea ce nu este.Pentru ca este sincer si spune ceea ce gandim cu totii, doar ca intr-o forma placuta, care de ce sa nu recunoastem,de foarte multe ori ne distreaza.Si asta pentru ca in emisiune sa,reuseste sa scoata ambalajul mincinos, in care ne sunt prezentate faptele, si ne prezinta adevarul pur.Iar adevarul este ca suntem de rasul curcilor!
Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu