joi, noiembrie 15, 2007

Taranul de oras

Taranul de oras


Nota: Orice asemanare cu persoane din viata reala este pur si simplu intentionata.

Daca in urma cu cateva numere va vorbeam despre carnatii cu ulei in par,de aceasta data preocuparea mea este asupra unei categorii mult mai periculoase : Taranul de oras. Ca sa fiu bine inteles,taranul de oras nu are nici o legatura cu persoane care locuiesc la tara. Taranul de oras poate nici sa nu aiba rude in mediul rural.Poate nici sa nu fi vazut vreodata un sat,pentru ca nu cu locuitorii satelor are legatura.El este taranul de oras.
Si ca sa poarte si un nume acest individ il vom numi generic Tzontzonel.Individul acesta este un frustrat fara margini,pentru ca de-a lungul vietii sale a acumulat multa ura asupra oamenilor.Sta tot timpul gretos si nu se mai sufera nici pe sine.Soarta cruda i-a oferit numai experiente nefericite.Sefii sai,fie ca a fost vorba de sef de gasca in copilarie,sef de clasa,sef la serviciu,sau oriunde,l-au tratat cum nu se poate mai urat. Jignirile zilnice sunt un stil de viata pentru acest individ.
Din aceasta cauza, taranul de oras are un singur scop in viata : acela de a ajunge sef. Visele sale au legatura cu asta,nazuintele sale,diminetile sale de zi cu zi exista doar pentru ce el isi doreste sa ajunga sef.Pentru asta , cel mai la indemana mijloc ,este acela de a-si sapa toti colegii , rand pe rand in fata sefului,pe care il saruta cu fiecare ocazie pe ambii obraji dorsali ,de asa fel incat si celui mai integru om pana la urma ajunge sa-i placa.Taranul de oras , stie ca si seful poate fi parsiv.Si de aceea nu se limiteaza la saruta doar doslul sefului sau.Mai adauga in lista si un coleg , care se afla printre preferatii sefului.Mai concret,Tzontzonel este unitatea de masura a aprecierii sefului asupra ta. Nu este nevoie sa faci mari eforturi, pentru a observa cine este apreciatul sefului.Este suficient sa remarci pe langa cine se gudura taranul de oras, si…gata !Si indivizi de-astia exista in orice grup,in orice intreprindere sau institutie publica.
Sa va fereasca Dumnezeu sa ajunga individul asta sef. Pentru ca atunci ajunge sa refuleze tot ce a acumulat de-a lungul vietii sale. Nestiind sa comunice cu colegii sau cu subalternii,aplica metoda pe care a primit-o el de-a lungul vietii.Si atunci sa vezi injuraturi si jigniri la gura lui , pentru orice i se pare ca nu e cum trebuie, sau si asa ca sa inteleaga lumea ca el e sef.
Aha, am inteles , acum incepeti sa intelegeti mai bine despre categorie e vorba da ? dar nu stiati istoria vietii sale. Asadar nu fiti supararti pe ei ,pe bietii tarani de oras,nu ei sunt de vina ca au avut o soarta nefericita pana in momentul in care ajung sa fie in post de decizie. Si…neaparat aveti grija,daca sunteti subordonatul unuia ca asta riscati sa ajungeti in scurt timp si voi asemenea lor !
Pepimustateanu.blogspot.com

3 comentarii:

  1. super tare si super adevarat cu o sesizare...sunt de ceva timp subordonata unuia (ma mir cum de rezist) dar nu cred ca sunt sanse sa ajung asa...E plina, frate, lumea de ei! Si noi, astialalti o sa vizitam Socola...

    RăspundețiȘtergere