joi, noiembrie 08, 2007

Bomboana de pe coliva!

Bomboana de pe coliva


Convenim in discutie sa numim ,,bomboana de pe coliva” acest articol, si numai pentru ca despre tort nu poate fi vorba.In plus pe tort se aplica bomboane vesele,scumpe, iar pe coliva cele mai ieftine, care se pot cumpara cu banutii dintr-o pensie amenintata cu majorarea.
Romanului in general, giurgiuveanului in special ii place circul, (si i-ar placea si painea) ca doar prin vene ii curge sange latin.De aceea partidele politice, au inceput sa ofere circ pe strazi in toate formele posibile.
Cei mai haiosi sunt cei de la P.D. Ar promova dar nu stiu ce. Pe deoparte ar promova votul uninominal,dar nu pot neglija promovarea eurocandidatilor sai. Si pe eurocandidati i-ar promova,insa le e greu pentru ca nu-i cunosc nici macar ei, dar bietii oameni pe care ar trebui sa ii convinga sa voteze. Una peste alta ,P.D. este bucuria tuturor pustilor care chiuleau fara motiv .Spun asta pentru ca acestia chiulesc acum (doamna Zimnicaru stie de ce) ,ca sa mearga la P.D. Pe deasupra isi mai iau si cate trei patru sute de mii de lei pe zi. Surprinzator ca ,in ciuda faptului ca nu au foarte multe zone de finantare, (doar una si aia libera) P.D.-ul nu se caliceste la a cheltui resurse pentru aceasta campanie electorala. Masini imprimate cu toate cele necesare,goarna cu inregistrare ce ruleaza permanent,si cate o remorca cu benere ne polueaza spatiul vizual pe fiecare straduta.
Taranistii au o idee originala,aia cu opinci in afise.Pacat de idee,buna dar la un partid mort. Si conservatorii trag tare,buna ideea cu doua tipuri de afise ,una pentru orase si una pentru rural. Chiar daca uneori le mai incurca si lipesc pe scarile blocului afise ce se adreseaza cultivtorilor,eforturile sunt de apreciat.
Mai departe,P.N.L.-ul sunt primii care au pus benere prin oras.Cica promoveaza oameni si produse in afara tarii.Pe bune , pentru atata lucru as apela la o agentie nu la un partid.Colac peste pupaza, mai veni pe capul lor si scalndalul cu Italia asa ca ia de promoveaza P.N.L. la oameni in afara pana albesc aia de fura prin U.E.
La afise cam slabut dar e de inteles, aici ii ajuta pe frati neoficiali cei de la P.L.D.,care il au pe Frankenstein in prim plan.De remarcat un Logan break cu afise P.N.L. lipite pe el,cu numere de rodaj care ruleaza pe strazile orasului. Refuz sa intreb de unde au masina aceea. Insa si pe afis si pe coloana sonora ce se aude din difuzoare ,se poate remarca prezenta domnuli Primar al Municipiului Giurgiu,Presedinte al Partidului National Liberal, domnul Lucian Iliescu. Mai sa fie, prima data am crezut ca si domnia sa candideaza ,si ma grabeam sa cred ca ar fi cazul sa-l votez.Promovat in U.E. ne-ar fi fost bine si noua si lor. Noi puteam sa ne rezolvam macar problema caldurii in locuinte, iar ei (U.E.) mai puneau o taxa de trecere prin Europa,mai aduceau un ban la buget.
Discutii despre U.E. in conditiile in care noi nu avem caldura in apartamente,caci despre apa calda as avea tupeu exagerat sa aduc vorba.
Bomboana de pe coliva , caci despre ea incepusem discutia, este ca primaria a inceput sa intinda beculetele prin oras, pentru a orna strazile de Craciun.Fix de asta avem nevoie.O sa fie minunat cand,tremurand de frig in case, vom privi pe fereastra beculetele frumos colorate ,cum sclipesc pe strazi consumand energie electrica platita….culmea ,tot din banii nostrii.

Pepimustateanu.blogspot.com

4 comentarii:

  1. Simptomatic, idiosincrazia dilematica isi reverbereaza atenuant ecourile absconse protoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievala, capsuland filonul crepuscular sincretic si aluziv metempsihotic al transmigratiei alchimice inspre ircumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice inspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista, care diverge ca factor de bruiaj in lumina degradanta a cortexului evanescent acestui univers prafuit de amprenta maculanta a ingradirilor stranietatii darwiniene, dezolantei cioraniene si frustrarii freudiene, pentru a numi doar cateva. Parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Mustateanu, de ce musti tzatza care odata ti-a dat sa sugi? Ma refer la sursa de finantare mai sus amintita. Cat despre copiii care chilesc de la scoala..ei nu au facut decat sa schimbe un pic tabara...in 2004 cu PSD...in 2007 si 2008 cu PD. Te oftici? Si nu spune ca nu-i asa ca in 2004 eram printre ei :)
    Deodata te-ai transformat in lupul moralist dar nu te uiti in propria curte sa-ti vezi seful care are 3 milioane in cont, care scoate pistolul la oameni pe strada, care FURA 25.000.000 lunar de la buget sa-si plateasca chiria in conditiile in care ar avea apartamet in Bucuresti. Sa-ti fie rusine :)...si in primavara cu 10% voturi mai putine decat pe 25.11.2007 :))

    RăspundețiȘtergere