luni, noiembrie 12, 2007

Atentionare cod portocaliu!

Atentionare, cod portocaliu!

Probabil ca nu sunt cel mai in masura sa vorbesc despre atentionarile meteo si de aceea nici nu am sa o fac.Stiu insa ca daca e portocaliu e de rau! Ce spun eu de rau,trebuie sa ne ferim de portocaliu ca dracu de tamaie.
Incerc sa aflu ce este in capul nostru, cand muscam din cate o momeala de doi bani.Cum sa crezi ca vom trai mai bine, doar pentru ca un individ de pe afis spune ,,Sa traiti bine”? Si pe deasupra sa-l mai si votezi? Cum sa crezi ca viata ta va fi mai buna, cand individul cu chelie de pe afis nici macar nu iti promite ca ai sa traiesti mai bine?El doar saluta! Marinareste cu mana la chipiu,saluta,atata tot.
Cu ocazia rapiri jurnalistilor romani regizata de acelasi Base,am mai aflat un lucru important.Culoarea portocalie este culoarea sacrificiului. De fiecare data cand urma sa fie sacrificat cate un occidental rapit,acesta era imbracat in culoarea portocalie. La fel ca si cele doua partide care acum lupta sub aceasta culoare,P.D. si P.L.D. De ce sunt sacrificate? Pentru ca au fost scoase de la guvernare, si tinute in fomita de aceleasi Base care traieste foarte bine ,iar pe ei ii sacrifica doar pentru a-si pastra domnia sa o cota mare de popularitate.Pana la urma a avut dreptate cand a spus:,,Eu am castigat alegerile,voi le-ati pierdut,asa ca mars in opozitie”
Si in zona Orientului intalnim culoarea portocalie.De regula cei care sunt in greva foamei se imbraca in portocaliu.Si calugarii Tibetani tot in portocaliu se imbraca, atunci cand renunta la mancare pentru mai multe zile, in pregatirile lor spirituale.Si asta pentru ca portocaliu este culoarea foamei in acea cultura.Mai nou , si in cultura noastra, simbolul culorii portocalii este simbolul foamei. Asta pentru ca ,cei alesi sub aceasta culoare, au grija sa creasca preturile la alimentele de baza ,si inevitabil sa ne aduca dincolo depragul saraciei , si anume in foame.
Pe posturile T.v. ce contin filme documentare,vedem in reportaje din inchisorile americane, cum detinutii sunt imbracati in costume...portocalii. La inceput am fost mirat.(Stiam din ,,B.D.la munte si la mare” ca la noi sunt in costume in dungi) Insa in lumea occidentala spre care aspiram culoarea portocalie este culoarea detinutilor. La noi este un pic diferit.Guvernarea portocalie este cea care ne transforma in detinuti.Ori detinuti in propria tara,pentru ca nu ne mai primeste nimeni,ori detinuti la propriu prin strainatate ,si abandonati de Statul Roman care nici macar la telefon nu raspunde prin ambasade.
Ce mai, ca sa inchei,misiunile diplomatice care au cheltuit sute de miliarde din banii nostri, efectuate de reprezentanti ai primariei,au adus de pe unde au fost ,o moda in orasul in care tremurand de frig in case traim.Aceea a cosurilor de gunoi.....Portocalii. Pe fiecare stalp,langa fiecare bancuta ,cosurile de gunoi fara nici o exceptie isi etaleaza aceeasi culoare pe strazile orasuli nostru.Sa nu aveti pretentia sa comentez si aceasta asemanare.Insa va pot spune ca un prieten foarte bun al meu,a decis ca toate consumabilele din hartie, folosite pentru igiena personala in institutia pe care o conduce, sa fie portocalii. Asa ca aveti grija la portocaliu.Stiu bine aia de la meteo ce spun!
pepimustateanu.blogspot.com

Un comentariu:

  1. Lasa ca este mai bun ala care are 3 milioane in cont, care scoate pistolul si care ia 25.000.000 de la stat bani de chirie cand are apartament in Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere