marți, mai 19, 2009

Garantat Vanghelie

Garantat Vanghelie


Judetul intreg a intrat in campania electorala. Si nu ma refer aici la cateva banere agatate pe stalpi sau la goarnele ce ne polueaza fonic diminetile. Ma refer la starea de spirit. La faptul ca oamenii au inceput sa vorbeasca, sa se intereseze, si sa traga concluzii despre partide si despre candidati. Oamenii citesc presa locala, tiparita sau electronica, oamenii se uita cu atentie la televizor si isi creeaza o parere. Chiar daca nu toti merg la vot, o parere cat sa aprecieze sau sa mai injure cate unul, isi fac ei.
Principalii jucatori pe zona politica in Giurgiu asa cum stim sunt P.N.L., P.D.-L. si P.S.D.
Despre P.N.L. multe noutati nu sunt. Au drept candidat un tanar giurgiuvean, dar are o campanie imbatranita. Ne asteptam la ceva mai creativ , mai iesit din comun din partea unui candidat de treizeci si ceva de ani.
P.D.-L.-ul incerca o campanie in forta care a avut candva efect, dar care acum incepe sa deranjeze. Oamenii vor altceva. Modelul Basescu e in cadere si o data cu el si tehnicile de forta.
Voi incerca o referire mai atenta asupra P.S.D.-ului care, spre diferenta de alte campanii, acum are un element de noutate si de forta - Presedintele Vanghelie.
M-a incantat sa aud discutii in care oamenii spuneau ca P.S.D.-ul nu mai e ala de asta vara, ca acum se ocupa de ei Vanghelie, care ,,ai vazut ce procent a castigat pe Bucuresti...” Nu doar o data am auzit asta, iar eu tind sa cred ca este o parere generala.
Altfel spus, fara sa scrie undeva, P.S.D. Giurgiu incepe campania electorala ca favorit, doar pentru ca este ,, Garantat Vanghelie “
Cum va decurge campania electorala ramane de vazut. Insa puterea unui nume greu conteaza mai mult decat fortarile neputiincioase ale unora.
Sunt convins ca traim inca linistea dinaintea furtunii. Campania aceasta are o miza mai mare decat pare la aceasta data. Iar mai presus de atat este barometrul clar prin care se masoara cine va fi viitorul presedinte al Romaniei.
Orice sondaj isi pierde valoarea in fata rezultatelor alegerilor ce au loc cu cateva luni inaintea marelui meci. Analisti, strategi, societati civile una peste alta, vor ramane muti in fata rezultatului ce va veni de la Biroul Electoral.
Romania isi decide soarta, si sper sa o faca bine.

Un comentariu:

  1. Tu, tot cu garantia Vanghelie te afisezi? Nu ti-ai tras alta, mai la moda, cum ar fi garantia Ghertzoi?

    RăspundețiȘtergere