marți, martie 25, 2008

Munca la portocaliu

Munca la portocaliu

Munca la negru se pedepseste.Munca fara conditii se pedepseste.Munca fara o mie de hartii, unele fara insemnatate se pedepseste.Nu stiu unde sa incadrez munca …..la portocaliu.
Ieri dupa amiaza un grup de tineri,baieti si fete,imbrcati toti cu tricouri portocalii,distribuiau pliante si ziare.In paginile distribuite, chipul unora ce-si doreau sa ajunga alesi locali.
-Din partea P.D.-L zice unul,si-mi intinde un set de imprimate.
-Cat va dau astia ma sa faceti treba asta?, intreb eu.
-Acuma cinci sute de mii la zi,dar in campanie o sa ne dea mai mult, zice pustiul satisfacut de succesul sau financiar.
Ii privescmai atent.Nici unul nu este major. Unii au si sub paisprezece ani.Muncesc la disribuit pliante pentru un banut de buzunar. Un tablou demn de admirat.Un tanar care se obisnuieste de mic sa munceasca cinstit.
Sunt curios doar,legea ce zice? Banii aceia pe care ii primesc multimile acelea de copii sunt impozitati? Pe ce stat semneaza ei cand primesc banii? Copii aceia au contract de munca? Full-time sau part-time? Copii aceia sunt macar supravegheati de cineva? Se verifica daca sunt in timpul orelor? Le-a fost prelucrata protectia muncii? Au adeverinta medicala? Munca aceea prestata de niste minori pe cine intereseaza? Unul din cei care apareau in paginile distribuite avea un lung C.V. in care se lauda ca este jurist si face parte din toate comitetele si comiisile de profil. Dar legea muncii o cunoaste?
Mai mult,distribuirea materialelor electorale se permit legal doar in capania electorala. Cine ar trebui sa controlezea asta? Cine permite oamenilor aceeia sa intreprinda zilnic actiuni cu caracter vadit electoral?
Ce se lauda oamenii aia ca vor face daca ii vom alege?
Ca vor respecta legea? Pai daca acum n-o fac atunci cu atat mai putin! Cine pune presiune pe justitie si organele ce ar trebui sa respecte legea? Pe cine crede Base ca minte?
Pepimustateanu.blogspot.com

2 comentarii:

  1. Mai baiet , tu vorbesti, cel care ai ceva experienta cu legea penala inca de la varsta frageda furai caciuli , nu mai pun in discutie exmatricularea ta de la Tudor Vianu, ducandu-de la lic. de chimie.
    Cum a fost in lumea infractorilor (ai uitat) ca doar ai fost retinut cateva zile, dar asta nu se pune, erai minor.
    Spre deosebire de acei copii la care faci referire nu sunt minori, sunt cinstiti si nu sunt furaciosi ca tine.
    Imi pare rau ca spun asta,dar si la scola ai fost de nivel mediocru, nu mai spun licenta cu cat ai loat-o si unde? Iti urez scucces si sper ca o sa mori in propria cenusa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta asteptam,am aflat si cine esti.Te credeam mai adestept. Ai grija.Cand va veni, sa stii ca e de la mine! Imi pare rau pt tine. Imi va fi mila sa vad ce vei pati. Pacat insa ca ura ta este de pe urma unei femei. Colegial iti spun,ai grija! Te-ai pus cu cine nu trebuie!
    pm

    RăspundețiȘtergere