duminică, martie 03, 2013

De ce nu vom intra in Schengen ?


Poate ca e prea mult sa tratez acest subiect pe un site care se adresaza numai unui judet, dar undeva tot va trebui sa o fac .
De ce nu vom intra in Schengen ? Din cauza ta ! Si a mea si colegilor tai si a vecinilor mei si ai tai si a noastra.  Ne suparam cand oficialii europeni spun ca Romania este o tara corupta unde legile nu se respecta ? Ne suparam ? Dar TU respecti legile din tara noastra  ? Serios, hai sa ii lasam pe ei si sa ne analizam noi ! Sa incepem cu ceva mai simplu, legislatia auto. Parchezi masina doar unde trebuie sau o mai lasi si in mijlocul drumului pe avarii ? Dar centura de siguranta o porti ? Tragi pe dreapta de fiecare data cand auzi semnalul care anunta ca vine ambulatanta ? Sigur, imi vei spune, pentru atata lucru sa nu intram in Schengen ? Da ! Categoric DA !  Ce legi mai trebuie sa respecti tu, dar le incalci ? Hartia o arunci pe strada ? Dar bonul de casa il iei de la magazin ? Respecti drepturile copilului tau ? Ai dat muzica tare in casa sau in masina ? Ai traversat pe rosu sau in locuri nepermise ? Ai dat spaga macar o data in viata ta, una mica, la doctor, sa zicem ? Dar daca ai putea sa dai o spaga mica ca sa o obtii un serviciu platit cu 500o de euro, ai face-o ? Cati cunosti care au cablu tv pe naspa ? Cu taxele si impozitele esti la zi ? Ai decodat un telefon ? Ai lipsit o zi de la serviciu pentru care ai fost platit fara sa muncesti ?  Ai tainuit o infractiune pe care un cunoscut o face ? Ai luat internet de la wirless-ul vecinilor ? Ai cumparat tigari netimbrate ? Ai baut alcool netimbrat ?  Ai facut cuiva vreun serviciu pentru care ai fost platit cu bani neimpozitati ? Iei restul de fiecare data de la magazin ? Ai coborat filme, muzica, jocuri pe naspa de pe net? Pe calculatorul de pe care ma citesti ai licenta la Windows? Ceasul tau, parfumul tau, sunt originale sau provin de pe piata neagra?
Hai sa o luam altfel : este vreo lege pe care am putea sa o incalcam, dar nu o facem ??? Acum intelegeti ce spun ?
De ce ne suparam pe oamenii aia care spun ca nu suntem ca ei ? Intelegeti ca ei respecta cu sfintenie pana la detaliu toate cele enumerate mai sus ? Putem noi sa fim ca ei ? De ce nu vom intra in Schengen ?
Mediator Pepi Mustateanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu