miercuri, februarie 08, 2012

CONGRESUL AL VI-LEA AL UNIUNII CENTRELOR DE MEDIERE DIN ROMANIA

In zilele de 3-5 februarie 2012 a avut loc al VI-lea Congres al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, eveniment desfasurat la Sinaia.
Lucrarile Conferintei s-au impartit pe 2 coordonate: prezentarea activitatii UCMR in perioada mai 2011-ianuarie 2012, prezentarea celor 3 membri alesi in noul Consiliu de Mediere – Angelica Mocan Dorin Badulescu, Mugur Mitroi care au expus strategia unitara abordata in activitatea viitoare a noului Consiliu deMediere; respectiv prezentarea proiectelor UCMR pentru anul 2012.
Proiectele propuse membrilor UCMR pentru anul 2012 sunt menite sa promoveze medierea si profesionistii prin evenimente deosebite precum si prin dezvoltarea unor parteneriate incheiate cu institutii de prestigiu din tara si din afara tarii.
In cadrul Congresului, au fost prezentate parteneriatele semnate de UCMR cu 2 institutii importante astfel:
Parteneriatul cu Institutul Diplomatic Roman prezentat de lect. univ.dr. Simona Valentina Malescu, mediator diplomatic si Parteneriatul cu Uniunea Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania, prezentat de mediator Vlad Rosca si mediator George Vodislav.
Au fost lansate si 3 proiecte structurale ale UCMR pentru anul 2012 si anume:
Medierea Diplomatica-Caravana Medierii in Ambasade”, proiect prezentat de mediator Cristina Stihi-Demian, vicepresedinta Camerei de Comert Bilaterale Romano-Britanice;
“Caravana Medierii la Camerele de Comert si Industrie Bilaterale din Romania”, proiect prezentat de mediator Vlad Rosca si mediator George Vodislav;
“Programul de voluntariat in medierea transfontraliera-Africa de Nord”, prezentat de mediator Nadjet Karabernou Paduret, presedinta Camerei de Comert Bilaterale Romano-Algeriene.
Un eveniment remarcabil in cadrul Congresului a fost prezentat de consilierul privat al Casei Regale a Romaniei, mediator-avocat Ioan Luca Vlad, prin transmiterea mesajului A.S.R. Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei catre membrii UCMR si prin lansarea cartii-document “Jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai”.
Au fost lansate si doua proiecte teritoriale propuse de Centrul de Mediere Giurgiu prin dl Petru Mustateanu – “Promovarea medierii, o problema a sistemului sau a profesionistului” si Centrul de Mediere Bacau prin dna Gabriela Ichim – “Medierea in comunitatile religioase”
UCMR si-a propus sa sustina Campania “Cifrele inseamna viata”, derulata de Asociatia “Salveaza vieti” si prezentata de lect.univ.dr. Simona Valentina Malescu, mediator diplomatic, prin mediatizare in toate evenimentele organizate de UCMR in anul 2012.
Fiecare proiect in parte si fiecare eveniment organizat de UCMR va beneficia de informari detaliate atat in presa cat si in randul colegilor mediatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu