vineri, iulie 10, 2009

Pe bune……

Pe bune……

Principiul de baza al capitalismului este unul in care individul isi doreste ,,mai binele” sau si al celor dragi lui. Ca ne convine sau nu societatea de consum este una in care ,,mai binele” este unul de natura economica. Politicienii nostri nu au inteles asta . Ei incearca sa ne conviga de faptul ca nu isi doresc nimic pentru propria persoana si ca vor sa ii alegem asa…..ca si cum am alege maica stareta intr-o manastire. Ei nu isi doresc nimic in timp ce noua ne vor da cat nu vom putea duce.
Politicienii nostri mint.
O constructie bazata pe o minciuna nu rezista . Un om politic trebuie sa inceapa prin a spune : ,, Da, vreau mai binele pentru mine si pentru cei dragi mie “, asta e fundamentul. Vreau mai bine pentru mine si de aceea voi face un drum mai bun pe care sa circul si eu.Vreau mai bine pentru copiii mei si de aceea ma voi implica in renovarea scolii. Vreau sa atrag investitori in oras care sa faca locuri de munca pentru ca voi sa fiti multumiti si sa ma votati pentru inca un mandat in care mie sa-mi fie bine . Atunci am sa-l cred. Altfel ma minte. Iar cand ei ma mint, eu nu mai merg la vot.
Politicienii nostri nu au proiecte.
Ganditi-va la campania electorala de la locale. Ce ne promiteau candidatii?
Continuam impreuna, E nevoie de schimbare, bem o cafea in primarie,….. Uitati-va la campania de la capitala : Singurul care a avut un proiect a fost Oprescu. Promitea o autostrada suspendata. Nu l-a crezut nimeni, dar pentru ca a fost singurul care a avut un proiect, a iesit primar.
Politicienii nostri isi pun masti de sfinti.
Ba chiar unii vor sa fie pictati pe pereti in biserici.Sau sa fie decorati cu insemne bisericesti. Ei nu inteleg ca orice incercare a presei sau a barfelor de a-i blama de fapt ii umanizeaza. ,,Politicianul x e suspectat ca a furat din bugetul local “ Asa si ? vor spune oamenii. Tata venea din Santierul Naval” cu cate o cutie de electrozi acasa in fiecare zi .Frati-su cu sare de lamaie de la fabrica. Eu plec de la birou cu cate un top de hartie la saptamana. Sor-mea lucreza in vama. Mama nu baga toate facturile pe firma. Varul e sofer si mai trage si el un bon de benzina. Unchiul, care e doctor, mai primeste cate o atentie. Bunica-mea nu l-a declarat pe fi-miu la intretinere… care e treaba cu politicianul? Toti ,,ne mai descurcam”, daca face ceva si pentru noi, sa fie sanatos.
Politicienii nostri nu ne cunosc.
Vin o data la 4 ani si ne livreaza verzi si uscate. Se uita pe strada, vad masini scumpe si cred ca oamenii o duc bine. Nu vin in cartiere , nu deschid usi . Nu ii cunosc pe cei care nu ies din casa pentru ca nu au bani de un suc. Nici pe cei care isi trimit copiii la tara pentru ca acolo au ce sa manance.Nu ii cunosc pe cei care isi duc singura pereche de pantofi la reparat. Ei nu vad oamenii care ofteaza din suferinta de nu-i putea lua copilului sau jucaria dupa care plange. Nici pe adolescentul care nu are o prietena pentru ca nu are curaj sa o invite in oras fara un ban in buzunar, nu il cunosc.
Se-nnjura intre ei si-atat. Sunt prea pecupati sa minta. Iar noi suntem oameni, si-avem nevoie de-o speranta.

Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu