miercuri, februarie 11, 2009

Deviationistii


Pentru a intelege mai bine niste atitudini sau poate niste fenomene din viata politica giurgiuveana in general, si a P.S.D. Giurgiu in special , ma voi referi la un temen – Deviationist.
Daca vrem definitia de dictionar aceasta este :
DEVIAŢIONÍST, -Ă adj., s.m. şi f. (Cel) care are o atitudine neconformă cu o linie politică; propriu deviatorilor. [<>
Cei care au avut dorinta de a invata politica si din carti, nu doar din strada, au auzit termenul la un mare politician pe nume Leon Trotsky.
Acesta spunea ca deviationisti sunt aceia care pastreaza linia partidului atunci cand partidul isi schimba linia.
De aici eu trag concluzia ca nu ne referim doar la un termen, ci la un fenomen intalnit pretutindeni, atata timp cat i-a atras atentia politicianului Trotsky.
Intorcandu-ne la viata politica giurgiuveana, cred ca opiniile oamenilor pro si contra sunt generate unora de principii, iar altora de simpatii sau interese legate de oameni. Daca sunt izolate sunt atitudini, daca insa sunt in numar mai mare ajung sa devina fenomene si trebuie tratate cu mare atentie.
Indiferent de amploarea pe care o are , o atitudine neconforma duce inevitabil la un conflict. Iar un coflict in politica nu se incheie niciodata cu o remiza. Finalul unui conflict genereaza invinsi si invingatori. Iar invinsii sunt cei care au de pierdut.
Acum sa ne intoarcem la motivele pentru care oamenii ar putea lua o atitudine neconforma: principii, pe care le respect si le consider suficiente pentru a avea o pozitie, si.... simpatii, sau afinitati cu persoane ? De ce un om ar vrea sa-si asume riscul unei infrangeri doar de dragul unuia care vrea sa-si atinga scopurile folosindu-se de atitudinea altora?
Astazi avem in sfarsit sedinta P.S.D. in sediul P.S.D. Toate celelalte intalniri de care ati auzit sau la care poate ati participat nu au fost decat tendinte deviationoniste de a manipula oamenii. Si sincer va spun, de unii dintre ei imi e mila. Nu stiu in ce risca sa intre si e pacat.
Oricum politica la Giurgiu trebuie facuta altfel decat pana acum. Trebuie facuta la modul profesionist, cu fruntea sus si cu dialog, nu cu conflicte si tradari. Iar daca pana acum ne comparam cu P.D.-L.-ul, acum va spun ca ei au o sansa. Salut prezenta in fruntea acestei organizatii a deputatului Bogdan Cantaragiu, un om tanar care a inteles ca politica nu se face dupa ureche.
Sper ca si P.S.D.-ul sa isi rezolve repede problemele si sa se puna pe treaba. Cu sau fara deviationisti, viata politica va merge mai departe si P.S.D.-ul va lupta sa isi ocupe pozitia pe care a mai avut-o, aceea de lider in clasamentul partidelor din judetul Giurgiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu