miercuri, noiembrie 05, 2008

E TIMPUL SA IESIM SI NOI LA VOT






A inceput nebunia.Din nou afise strident colorate peste tot, din nou goarne cu voci persuasive ce se straduiesc din rasputeri sa ne convinga sa votam vre-un gras cunoscut sau vre-un barbos de nu a auzit nimeni.
Televizorul e plin de dezbateri. De la emisiunile de gastronomie pana la cele strict politice peste tot vedem cate un candidat care face eforturi sa ne convinga ce bine se descurca el cu mainile sau cu gura.
A castigat Obama.Insa pentru asta milioane de americani au iesit la vot. Dincolo de alte aprecieri,oamenii aceea au inteles ca schimbarea nu vine de la sine si ca e de datoria fiecaruia sa iasa la vot. Nu te poti plange de politicieni pana nu ai fost acolo sa acorzi votul tau unuia dintre ei.
Din punctul meu de vedere victoria lui Obama, acest ,,intelectual socialist” este un motiv de bucurie in plus avand in vedere ca eu,si partidul pe care il reprezint ii impartasim convigerile. Sper ca valul plecat din America sa ajunga si la noi si P.S.D. sa aiba o victorie la fel de zdrobitoare,iar bucuria oamenilor sa fie la fel de mare.
Sper de asemenea sa votam din convingere. Au fost multe situatii cand oameni pentru o suma de nimic au vandut votul si odata cu ele un drept castigat prin lupta inaintasilor nostrii.
Mi-ar placea sa luam seama si la candidati. Stiu ca orice om are dreptul de a alege si de a fi ales.Dar cred ca orice om …..sanatos mintal. Nu se poate ca pentru permisul auto sa fie necesar examen psihologic iar pentru a candida la Parlamentul Romaniei nu.Daca e enevoie voi intra si in detalii,dar hai sa vorbim de partide:
Fiecare are propriul stil de a face campanie.Sigur ca e de observat faptul ca pana acum P.N.L.-ul incearca sa domine zona vizuala fiind prezent pe monitoarele ce ruleaza imagini cu si despre candidati.La fel de bine se observa cum P.D.-L.–ul incearca sa fie prezent sonor prin masinile echipate ce transmit mesaje audio.
Nu intamplator las la sfarsit P.S.D.-ul. Pentru ca in aceasta campanie aici se adopta un stil mai putin sfidator fata de oameni. Astfele echipele P.S.D. merg din poarta in poarta,de la o usa la alta si discuta cu oamenii. Numai cunoscand cetatenii ii poti reprezenta in Parlamentul Romaniei.

Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu