luni, octombrie 22, 2012

Cum sa preschimb termenul de judecata la un divort ?


Termenele de judecata oferite de judecatoriile din Bucuresti, in cazul unui divort sunt de multe ori exagerat de mari din cauza numarului mare de dosare pe care judecatoriile din Bucuresti le au. In anii de experienta ca mediator in Bucuresti am intalnit cazuri de termene de la sase luni si pana la un an sau si mai mult de la depunerea actiunii si pana la primul termen de judecata, ca sa nu mai vorbim de timpul total de asteptare pana la pronuntarea divortului.
Pe langa avantajele pe care medierea le ofera, un mare avantaj este acela al posibilitatii reducerii termenului de judecata la divort, sau la orice alt tip de proces.
Legea 192/2006 spune la Art. 2. – (1) :
“ Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere in mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege. “
Prin urmare, in oricare faza a procesului va aflati, Continue reading →

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu