joi, septembrie 23, 2010

Scrisoare catre pensionari

Dragi pensionari, speranta acestei natii sta in mainile voastre. Iesiti in strada! Uitati de cei tineri si lasi, al caror gest de maxima revolta este sa injure guvernul ascunsi in spatele unui blog.

Voi, cei care ati fost in strada in Decembrie 89, voi, cei care ati construit Romania pe care politicienii de astazi o vand la fier vechi, voi, cei care nu mai aveti ce pierde, voi mai puteti iesi in strada si lupta pentru a ne cere tara inapoi.

Intreg poporul pe voi vrea sa va vada luptand cu fortele de ordine, pe voi va vrea in strada sprijiniti in carje si bastoane, lesinand in imbulzeli de lupta, de la voi asteptam izbanda.

Noi va vom incuraja din fata televizoarelor, va vom compatimi si vom astepta o noua zi in care sa va vedem luptand din nou. Ba chiar vom critica pe alocuri ca sunteti prea putini si neorganizati.

Iar cei mai lasi de atat vor face socoteli sa fuga din tara fara lupta, sau vor sta cuminti la serviciul prost platit de frica concedierii sau vor injura pe la colturi, morti de foame, dar prea mandri pentru a se lasa vazuti in mijlocul multimii.

Dragi pensionari, salvarea acestui popor de lasi este in demnitatea voastra. Iesiti in strada, nu ne lasati !

7 comentarii:

  1. "Dragi pensionari, speranta acestei natii sta in mainile voastre." (?!)
    Daca am ajuns aici este grav.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca am nuantat suficient ironia la adresa neimplicarii oamenilor in miscarile civice!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai nene stii ca ai foarte multa dreptate, daca pot sa zic asa? Dar inca nu s-a copt ma , inca nu s-a copt. Asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  4. S-a inteles ca-i vorba de o "aroganta", cum ar spune cineva. Din pacate este si adevarat. Am ajuns sa ne privim bunicii sau parintii cum se lupta cu fortele de ordine, in timp ce noi comentam la buza unei halbe de bere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pepi, ești într-o eroare paralizantă: nu lașii fug din țară, ci oamenii care aleg să își valorifice aptitudinile într-un climat decent, ei si copiii lor. A te bate cu morile de vânt este, chiar dacă privești romantic, o calitate. Nu face din gest o virtute, că nu e cazul.
    Așa că lasă-i pe cei care au plecat din țară fie din dorința de a se realiza, fie din disperare. Nu erau legați de glie și, dacă România lu le permite ”luxul” de a trăi decent, nu te apuca să dai cu pietre înspre cei de afară. Deja sună a extremă, nu neapărat stângă...

    RăspundețiȘtergere
  6. Problema mea este cu Romania, Cosmin. Si nu de lux este vorba fie ca e vorba de ghilimele sau nu. Ci despre dreptul la o viata decenta. Ce rost mai are existenta unuei organizari statale atata timp cat ea este una impotiva cetatenilor sai?

    RăspundețiȘtergere
  7. Corect. Eu vorbeam însă despre folosirea eronată a termenului ”lașitate”. Atâta tot.

    RăspundețiȘtergere