luni, august 25, 2008

Esti un actor pe scena vietii






Cat de frumos suna! Viata-i o scena si tu,eu ,el,un actor pe scena asta larga a vietii. De multe ori chiar ne simtim asa.Mai cu seama cand suntem pregatiti cu o replica buna…Ne trezim alteori dimineata, ne privim in oglinda si spunem ca incepem un nou episod pe scena vietii. Sau auzim sintagme ca : ,,Viata ca in filme” ,,traieste o drama” etc.
Toate bune pana aici. Te-ai gandit vrodata insa ca in timp ce tu te crezi actorul principal in filmul ce iti poarta numele,esti in realitate un figurant in filmul altuia?
Ti-a spus cineva vreodata ca filmul asta nu e al tau? Ca vei ajunge la sfasitul vietii-film si nu iti vei vedea numele pe afis? Te- ai gandit ca cele cateva replici bune pe care le-ai avut in viata nu sunt suficiente pentru un rol principal? Te multumesti sa stii ca numele tau va aparea intr-o insiruire lunga la sfarsitul filmului unde nu are nimeni timp sa citeasca daca te afli si tu pe acolo?
Poate sunt prea poetic in exprimare.N-as vrea insa sa ne ascundem dupa cuvinte frumoase si sa lasam viata sa treaca pe langa noi imbatandu-ne cu ideile altora.
Mi-ar placea sa fim un pic mai dezmortiti. Ne traim propriile drame ascunzandu-ne de lume. Suferim in tacere fara sa ne cerem drepturile,fara sa vrem sa le cunoastem macar.
Pentru ca nu avem propria viata incercam sa ne umplem golul creat cu vietile altora. Reale ale celor din jur , sau virtuale create de scenaristi , povestile de care suntem interesati si despre care asteptam noutati cu sufletul la gura nu sunt alceva decat balastru cu care umplem golul din viata pe care nu o avem.
Ce raspunzi la clasica intrebare ce mai faci ? Inafara de banalul ,,bine“ mai ai ceva de povestit? Ce se intampla in viata ta? Sau ceea ce ai de povestit este ce ai facut tu?, sau ce iti face tie soarta careia i te supui cuminte suferind si neincercand nici o secunda sa o infrunti?
O cunostinta mi-a spus o replica buna: Nu sunt eroul principal si nu e filmul meu dar sunt alturi de vedeta vietii mele,am rolul secundar si luptam sa cream un film bun impreuna,fara sa ma deranjeze ca nu voi fi vreodata capul de afis.
De apreciat.Dar eu intreb tu ti-ai pregatit scenariul sau daca nu, macar ti-ai gasit vedeta?

Pepimustateanu.blogspot.com

6 comentarii:

  1. Scumpete te-ai incordat foarte tare pentru articolul asta,esti trist,suferi? Vrei tu sa schimbi lumea neaparat? Nu mai e mult si cred ca va ajunge sa te schimbe lumea pe tine.Te citesc de ceva timp si sunt curioasa cum se va termina dupa ce se aseaza lucrurile politic si tu o sa iei o bucatica din ciolan.Va stiu eu pe voi astia! Altfel, esti frumusel pentru un baiat din provincie! Nu ai si un numar de telefon?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nasol!!! bloggul asta incepe sa fie citit mai mult de femei....pai daca ai pus poze "artistice"

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori lucrurile nu sunt ceea ce par...nu stiu de ce dar cred ca nu o femeie a lasat primul comentariu...si daca Pepi ar lua o bucatica din ciolan care-i problema dvs??? Alina Z.

    RăspundețiȘtergere
  4. fain referat sa stii k mai ajutat la tema akasa la romana pupici pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. cool te iubesc moolt cine a scris acest mic comentariu te best friend

    RăspundețiȘtergere
  6. Ms mult pt referat ma ajutat mult la civica ca sa predau elevilor

    RăspundețiȘtergere