luni, septembrie 24, 2007

Strategia T.L.D.

Fix duminica ce trecu,cand doar ascultatorii de radio de stat au aflat ca se sarbatorea ziua internationala a curateniei,ma plimbam agale, bucurandu-ma de razele soarelui de Septembrie, in linistea pe care doar ziua de Duminica o mai poate oferi oraselului nostru.
Cand am ajuns in dreptul parcului Mihai Viteazu,brusc luciul imaculat al linistii fu spart de zarva pe care niste copii imbracati cu tricouri portocalii, pe care se putea citi sigla T.L.D. o faceau. Acestia ,echipati cu manusi si saci de plastic adunau gunoaiele din oras ,cu gesturi cat mai ample si facand cat de multa galagie,pentru ca lumea sa ia seama la actiunea lor de mare insemnatate.
Am fost foarte incantat sa vad ca printre ei se aflau si niste fosti colegi de la T.S.D. pe care eu personal i-am luat la goana din organizatie,si care uite, si-au gasit un colectiv in care sa se regaseasca.Daca sunteti interesti care sunt aceia , puteti sa-mi scrieti si vi-i voi spune nominal.
Totusi, stare de fericire si incantarea privelisti imi fu distrusa brusc de un gand: Frate astia se dau la domn Primar!
Adica sa aduni gunoaiele din oras si mai cuseama din zona reprezentativa pentru domn Primar, cu atata agitatie, inseamna ca vrei sa dovedesti ceva.In acceptiunea mea si a tuturor celor care treceau pe acolo, gestul a fost receptat ca un semnal de alarma asupra mizeriei din oras.Ca doar nu te apuci sa aduni gunoiele dintr-un oras curat,nu?
Deasemenea refuz sa cred ca tinerii de la P.L.D. fac actiuni fara sa se gandeasca.Pentru ca din fapta lor ,aceea de aduna gunoaiele din parcul Mihai Viteazul ,poti intelege ori ca fac actiuni asa de amorul artei,ori vor sa dovedesca ceva.Si cum ei sunt tineri ca si mine ,refuz sa-I suspectez de lipsa ratiunii si prefer sa cred ca gestul lor a fost unul cat se poate de politic, si anume, simbolismul adunarii gunoaielor din parc este un strigat catre autoritati care spune:-Avem un oras murdar faceti curatenie!As asemana gestul lor cu cel al vedetelor care merg sa faca curatenie in Deleta Dunarii si care de asemenea este un strigat care spune:-Salvati deleta!
Daca ma gandesc bine chiar ii invidiez.Actiunea asta trebuia sa o facem noi cei de la T.S.D.,cei care ii facem o opozitie permanenta domnului Primar.As fi iesit in conferinta de presa si as fi adus toti sacii aceia cu gunoaie.As fi chemat toti cetateni sa ni se alature pentru a ne face singuri orasul curat daca nu are cine sa ni-l mai intretina.Insa totul e tardiv.Colegii de la T.L.D. mi-au luat-o inainte.Insa nu-I nimic,va felicit dragi colegi si va astept sa va alaturati noua in lupta pentru o lume mai buna ,care sigur ca poate incepe cu lupta pentru un oras mai intretinut!
pepimustateanu@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu