joi, septembrie 20, 2007

Cum sa te bagi neintrebat in vorba

Exista o intelepciune populara care spune ca, te bagi in seama ca..si aici proverbul are mai multe continuari, in functie de imaginatia fiecaruia de a face comparatii ,intre felul in care individul se baga in seama si scene firesti din natura.
Tot asa observ ca se practica si in politica judetului nostru.Se gaseste cate un Agamemnon Dandanache, care trimis de centru sa se ocupe de o organizatie judeteana,fara a avea obiectul muncii, se baga neintrebat in seama.Srategia medievala folosita de acestia, este aceea de a lovi in cel mai puternic, pentru ca ceilalti impresionati de bravura faptei sale, sa se sperie si astfel sa isi gaseasca locul pe scara valorilor din acea comunitate.Insa asta se practica in Evul Mediu,nici decum in anul 2007 in Romania Europeana.
Ca sa nu o mai lungesc,ma refer la atitudinea pe care o observ la proaspatul presedinte al P.D.Giurgiu domnul Valentin Iliescu care , dupa ce a descoperit drumul catre Giurgiu ,nu a lasat multa vreme sa treaca si intr-o conferinta de presa, sare cu gura direct pe presedintele P.S.D. deputatul Nicolae Badalau. Nu ar fi fost chiar asa de grav daca macar in acest timp domnul Badalau ar fi fost in tara.Dar sa te dai grozav la urs , cand ursul este plecat din padure este chiar culmea politicianismului.Pe deasupra, argumentele dumisale , sunt frustrarile unor primari ce au tradat partidul care i-a propulsat in functie, iar acum sunt suparati ca nu reusesc sa ajunga la sumele pe care si le-au propus, si de necaz merg sa planga peste tot.
Ma gandesc ce ar fi daca in loc sa arunce cu namol pe la noul domiciliu , domnul Valentin Iliescu ar face demersuri in Parlamentul Romaniei, si ar reusi sa atraga niste fonduri pentru judetul nostru, care asa cum si domnia sa spune, are foarte multa nevoie de amenajari si consolidari a infrastructurii.Sau daca in intalnirile pe care le cere, ar ruga toti parlamentarii de Giurgiu sa faca front comun, pentru a reusi sa salte niveul de trai in judetul pe care il deplange.
Sa nu se fi gandit inca la asta domnia sa? Sau considera ca e mai simplu sa blamezi decat sa muncesti? Sa vrea oare binele cetatenilor? Sau asa cum observam ca intreg Partidul Democrat o face, cauta sa creeze scandaluri mediatice, pentru a putea atrage atentia presei si pentru a putea din asta sa mai castige un punct,doua electoral?

pepimustateanu@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu