miercuri, decembrie 03, 2008

UNA DINTRE PEDEPSELE PENTRU REFUZUL DE A PARTICIPA LA POLITICA E CA SFARSESTI PRIN A FI GUVERNAT DE CEI CE-TI SUNT INFERIORI.


Si am fost la vot. Dragii mei,fiecare dintre dumneavoastra aveti prieteni,rude sau poate cunostinte care s-au bucurat la trei,cinci sute de mii de lei sau poate mai mult pentru un vot. Cu totii suntem mirati cum s-a putut ca Madalin Voicu sa invinga in municipiul Giurgiu iar Victor Boiangiu care era pe locul trei in colegiul sau sa ajuga deputat in ciuda scorurilor mult mai bune pe care le avea contracandidati sai.
Dam cu toti vina pe sistemul de vot,injuram politicienii, si pe cei care au dat bani pentru voturi. Injuram P.S.D.-ul P.N.L.-ul sau P.D.-L. –ul pentru ca au sau nu pretentii si pentru ca nu ajung la o intelegere pentru formarea guvernului. Injuram stand in casa fara ca macar sa fi iesit la vot.
Dragii mei , cu mii de ani in urma Platon spunea: UNA DINTRE PEDEPSELE PENTRU REFUZUL DE A PARTICIPA LA POLITICA E CA SFARSESTI PRIN A FI GUVERNAT DE CEI CE-TI SUNT INFERIORI.
Se aplica la fel de bine si astazi aceasta gandire. Parlamentul ales in procentele le care le vedeti la televizor este dat de o prezenta la vot de 40 % din cetatenii cu drept de vot.
Altfel spus 40% dintre noi au hotarat pentru toti ceilalti.Din cei 40 % poate un procent destul de mare a votat contra unei sume. Si atunci unde este votul democratic? Te-ai gandit vreodata ca stand in casa ai lasat sa hotarsca in mare parte pentru tine niste calici sau niste inculti care nu au inteles ca sa-ti vinzi votul este o forma de prostitutie morala?
Acum intelegi ca votul tau conteza pentru tine?
Ca pentru ca tu cel care ai stat acasa nu ai vrut sa iesi la vot, nu se vor mai putea marii salariile profesorilor, iar agricultorii vor ramane in continure in evul mediu arand pamantul cu calul,impingand plugul in pamant cu mainile sale aspre si crapate de atata munca in zadar.
Te poti uita in ochii copiilor nascuti in sate aflate la zeci de kilometri distanta de orase cand stii ca ei nu vor avea sanse egale cu ceilalti doar pentru ca tu nu ai mers la vot?
Ai vazut vreodata un barbat cat un munte de la care ai pretentia sa mute muntii din loc plangand de neputiinta de a face ceva pentru copilul lui?
Momentul in care puteai sa faci ceva era cel in care a trebuit sa mergem la vot!
Multumesc mult celor care au fost sa voteze si au votat cu constiinta indiferent pe sigla carui partid aU pus stampila.
Pepimustateanu.blogspot.com

4 comentarii:

  1. intrebarea e cum vor arata clasamentele astea peste sase luni. sa vedem atunci cata popularitate vor mai avea partidele care intra acum la guvernare, cate procente va avea partidul ramas in opozitie. dar mai ales cate procente vor avea partidele care n-au intrat acum in parlament. parerea mea e ca anul 2009, cel plin de criza economica, va rasturna ordinea procentelor de acum. mai ales ca se vorbeste deja de anticipate. si cei din urma s-ar putea sa fie …

    RăspundețiȘtergere
  2. Pepi, daca aveti un pic de demnitate nu va aliati cu portocalii.Daca vreti sa mai exitam ca PSD nu faceti asta

    RăspundețiȘtergere
  3. Marfa poza..cunosc semnificatia si pun pariu ca v-ati dus pana acolo doar sa fotografiati..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba mai lasa-ma. O sa ramai ultimul prost care mai crede in PSD .Ca restul s-au orientat deja si pupa pe la alte usi. O sa vezi tu idealistule!

    RăspundețiȘtergere