duminică, decembrie 28, 2008

Sarabatori fericite! Tuturor.



Motto:
Tata s-ambatat iar tun,
De nici nu ne mai cunoaste
Cica-asa e de Craciun
Si ne-a zis ceva de... Paste.

Poate ca vin un pic mai tarziu in planul blogosferei cu urari de sabatori, dar starea aceasta nu este una care sa vina la comanda. Nu reactionez la primul brad impodobit sau la primul colind cantat de cine stie ce manelist.
La fel cum nu cred ca bun crestin esti atunci cand te amesteci in multime la randul unui hipermarket cu caruciorul bubuind de cumparaturi discutand speriat despre criza.
Am uitat deja ce inseamna Craciunul. Nu este prima data cand spun ca mascariciul imbracat in rosu cu care ne mintim copiii si pe noi insine este de fapt un nou zeu al religiei globalizarii, al religiei mercantile care vrea sa ne faca sa uitam ca pe 25 Decembrie sarbatorim Nasterea Mantuitorului si odata cu ea nasterea sperantei.
Dezavuez falsitatea oamenilor de sarbatori. Ne dam mesaje sau sunam. Incercam sa fim draguti unii cu altii, dupa ce, pe tot parcursul anului, ne-am dorit unul altuia raul, la modul cel mai sincer. Facem armistitii de dragul modei, pentru ca asa se poarta sau ca asa e fumos. Ne departam din ce in ce mai mult de ceea ce ar trebui sa fie Sarbatorile Crestine. In noua ordine impusa, tot ce avem de facut de sarbatori este sa cumparam si sa oferim celor cu care interactionam ,pentru ca si ei ne ofera noua. Ne inchinam ,, sfantului” mos craciun, un sfant gras, inconjurat de fete cu fuste scurte care nu indeamna la moderatie, ci la dezmat. Ne inchinam ,,sfantului” iepuras, ,, sfantului” hollowen si ,,sfintelor” reduceri, in ,, sfintele” mall-uri sau supermarket-uri.
Un politist care dupa burta parea a fi plutonier major, aresta o femeie in fata bisericii pe motiv ca cersea. Nu mai avem nevoie de saraci. Nu mai trebuie sa facem acte caritabile. Ei ne deranjeaza si, mai mult decat pe noi, ii deranjeaza pe ei. Banii nostri trebuie sa ajunga in noile cutii ale milei cunoscute sub numele de case de marcat si nicidecum in mainile tremurande ale nevoiasilor. Trebuie sa uitam ca suntem oameni, sa uitam de cei ca noi.
Nu trebuie sa ne pese de lacrimile celor care tremura de frig, ale celor care nu stim daca au ce pune pe masa in Sfanta Zi de Craciun.Religia e desueta, faptele bune sunt pentru nebuni, noi.....ne-am scos cu sms-ul.Gata suntem buni crestini.

Sarbatori fericite!Tuturor.




Un comentariu:

  1. Felicitari pentru articol Pepi. Am vazut ca cei ca tine incep sa fie din ce in ce mai multi. Mai nou l-am vazut la tv pe domnul Dan Puric. Senzational.E unul care gandeste la fel,a scos o carte, ti-l recomand cu caldura!

    RăspundețiȘtergere