marți, octombrie 28, 2008

MODELUL SOCIAL ROMANESC


MODELUL SOCIAL ROMANESC


Vineri 24 octombrie 2008 in aula Bibliotecii Centrale Universitare,a a vut loc lansarea cartii scrisa de presedintele P.S.D. Mircea Geoana,MODELUL SOCIAL ROMANESC,Calea catre o alta Romanie,publicata la Editura Economica.Am participat la eveniment impreuna cu Anca Opre,senatorul Cornel Radoi si Aurelia Dobre.
Daca prezenta mea este una pe care cu mandrie ma straduiesc sa o scot in fata,faptul ca la eveniment a participat si preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen, ne duce la concluzia ca evenimentul editorial este unul de importanta europeana, aceasta idee reiesind si din cele spuse de domnia sa in luarile de cuvant.
Si cu asta inchei cu stilul de exprimare jurnalistic. Fratilor,nu este prima data cand partipicip la evenimente culturale,si nici prima data cand sunt martor la lansarea unei carti,insa momentul de vineri a fost unul cu o incarcatura emotionala deosebita. Spun asta pentru ca nu este vorba de o simpla carte.Cei care o vor citi vor vedea ca intradevar este vorba depre un nou model social.Dupa ce ani de-a randul diversi politicieni ne-au propus sa implementam in legislatia noastra si mai presus de toate in stilul nostru de viata modelele democratice ale altor tari, Presedintele Geoana vine si propune ceea ce avem cu adevarat nevoie.Un studiu elaborat de o manera ce poate fi aplicata pe structura necasitatilor noastre.O gandire ampla cu referiri concrete la toate domeniile,un ghid daca vreti dupa care tara noastra sa fie guvernata,o sansa pentru noi spre un viitor mai bun.Nu vreau sa intru foarte mult in detalii.Inchei aici nu inainte de a va reproduce un fragment deosebit:

,,Romania nu este blestemata la neputiinta,inapoiere,dependenta.Daca blestemul exista undeva,el este in microbul neincrederii in noi insine:crezand ca nu putem,ca suntem slabi,ca unii dintre noi triseaza,facem ca neputiintasa devina realitate.Sa ne invingem neincrederea,sa ne invingem fatalismul,si spaima neputiintei va disparea.”

Pepimustateanu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu